in

VIŽINADA od HTZ-a dobila 90.000 kuna za tri turistička projekta

Vižinada/Foto Dejan Hren

Turističkoj zajednici Vižinada odobreno je ukupno 91.800 kuna na natječaju Turističkog vijeća HTZ-a za projekte na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u Istarskoj županiji, a novac će biti raspodijeljen na tri projekta, saznajemo u TZ-u.

Za manifestaciju 24. Slatka Istra u Vižinadi dodijeljeno je 21.600 kuna, 25. Rekreativnom biciklističkom maratonu Parenzana ide 54.000 kuna, dok je za promotivne aktivnosti Centra za posjetitelje Maraston dodijeljeno 16.200 kuna. Navedena sredstva odobrena su na 13. sjednici Turističkog vijeća HTZ-a održanoj 19. srpnja 2022., a riječ je o natječaju za sufinanciranje projekata LTZ na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u 2022. s područja Istarske županije te sredstvima iz Fonda za turistički nedovoljno razvijena područja i kontinent.

Turistička zajednica Vižinada će nakon ovog odobrenja dodjele sredstava potpisati ugovor s Turističkom zajednicom Istarske županije. Prema odrednicama ugovora, 70 posto dodijeljenog novca isplaćuje se nakon potpisivanja ugovora u roku od 30 dana, dok se preostalih 30 posto  isplaćuje po ispostavljenom zahtjevu za isplatu sredstava na žiro račun korisnika nakon realizacije projekta i dostavljanja sve potrebne dokumentacije. Rok za dostavu dokumentacije o realizaciji projekata je 15. prosinca 2022. godine, objavila je TZ Vižinada.

-Manifestacije Slatka Istra i Rekreativni biciklistički maraton Parenzana, kao i promocija Centra za posjetitelje Maraston, bit će ove godine još kvalitetniji i na višoj razini! Tome će doprinijeti sredstva koja je TZ dobio na natječaju Turističkog vijeća HTZ-a za projekte na turistički nedovoljno razvijenom području i kontinentu u Istarskoj županiji. Veselim se što smo na ovakav način dobili vjetar u leđa, jer je dodjela sredstava ujedno i potvrda kvalitete naše turističke ponude, komentirao je načelnik Marko Ferenac.

Foto Crveni križ Poreč

Crveni križ Poreč organizira u utorak akciju darivanja krvi

Ponuda autohtone dobrodošlice - Foto Histris

Nadmašite očekivanja gostiju: Darujte im osjećaj lokalnog