in

VIŽINADA u projektu „Hrvatska prirodno tvoja“ – Sadnjom stabala do smanjenje emisija CO2

Foto TZ Vižinada

Turistička zajednica općine Vižinada odazvala se pozivu Hrvatske turističke zajednice i Ministarstva turizma i sporta i uključila u projekt oplemenjivanja urbanih površina s ciljem smanjenja ugljikovog otiska tj. sadnjom dodatnih stabala kompenzirati emisiju automobilskih ispušnih plinova koji nastaju prilikom turističkih posjeta Republici Hrvatskoj.

Foto TZ Vižinada
Foto TZ Vižinada

Akcija, Hrvatska prirodno tvoja, provodi se u skladu sa Strategijom razvoja održivog turizma do 2030. godine, kao i s ciljevima novog Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma.  Na ovaj će način Hrvatska doprinijeti ispunjenju ciljeva iz Glasgowske deklaracije o šumama i korištenju zemljišta, kao i daljnjem održivom razvoju turizma.

-Zasađeno je ukupno 10 stabala, 3 stabla duda pored novog vatrogasnog doma DVD-a Vitis i 7 stabala javora pored autobusne stanice. Stabla su odobrena od strane Šumarskog fakulteta vodeći računa o autohtonim vrstama, podneblju te mjestu sadnje. Sve su sadnice označene i prigodnim znakom održivosti „Hrvatska prirodno tvoja“­-„Croatia  naturally yours“ te su unesene u aplikaciju za praćenje sadnje Europske agencije za okoliš (European Environment Agency) pod nazivom MapMy Tree, saznali smo od direktorice TZ-a Lidije Brdarić.

Foto TZ Vižinada
Foto TZ Vižinada
Foto TZ Vižinada
Foto TZ Vižinada

Ilustracija Policijska uprava istarska

Još jedna tragedija na Uskrsni ponedjeljak u Istri: Jedna osoba poginula, druga teško ozlijeđena

mjerenje brzine Ilustracija - Foto Policijska uprava vukovarsko-srijemska mup mjerenje brzine

Radari u Istri u utorak 11. travnja 2023.