in

Vodeći svjetski turistički sajam: OTKAZAN ITB BERLIN

ITB Berlin, vodeći svjetski putnički i turistički sajam, ipak se neće održati kako je najavljeno od 4. do 8. ožujka. Tim povodom na službenim stranicama Sajma objavljeno je priopćenje u kojem je razjašnjena ovakva odluka:

ITB Berlin 2020 se neće održati. Zbog sve većeg širenja novog koronavirusa COVID-19, Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo ekonomije odlučili su otkazati ITB Berlin. Nadležno zdravstveno tijelo berlinskog Charlottenburga-Wilmersdorfa povećalo je zahtjeve. Između ostaloga, nadležna tijela nalažu kako svaki sudionik sajma mora dokazati Messeu Berlin kako ne potječe iz definiranih rizičnih područja ili kako nije imao kontakt s osobom iz rizičnih područja. Messe Berlin nije u mogućnosti provesti sve te zahtjeve.

Messe Berlin već tjednima ističe kako se odluka o održavanju ili otkazivanju velikih događanja može donijeti samo na temelju preporuke ili upute nadležnih tijela. Samo ta tijela imaju sve potrebne informacije i stručnost za donošenje ispravnih zaključaka.

“S više od 10 000 izlagača iz više od 180 zemalja ITB Berlin je od izuzetnog značaja za globalnu turističku industriju. Preuzimamo odgovornost za zdravlje i sigurnost naših gostiju, izlagača i zaposlenika vrlo ozbiljno. Teška srca gledamo na otkazivanje ITB Berlin 2020., što je je sada postalo neophodno”, izjavio je Dr. Christian Göke, izvršni direktor Messe Berlin GmbH.

Predsjednik nadzornog odbora Messe Berlin Wolf-Dieter Wolf objašnjava:

“ITB Berlin i Messe Berlin u svojoj sada već 54-godišnjoj povijesti nikada prije nisu imali sličnu situaciju. Želimo zahvaliti svim izlagačima i partnerima širom svijeta koji su proteklih dana i tjedana podržali ITB Berlin i radujemo se nastavku suradnje s našim partnerima na tržištu”, rekao je predsjednik nadzornog odbora Messe Berlin Wolf-Dieter Wolf. (Izvor Hrturizam)

Godišnju prijavu poreza na dohodak možete predati do 2. ožujka: Evo kada se očekuju prvi povrati poreza

Porečke kuglačice bolje od Zagrepčanki