in

VRSAR: TZ ima nove članove Skupštine i Turističkog vijeća

Vrsar/Foto TZ Vrsar/Matija Vekić

Krajem prošle godine Turistička zajednica Vrsara dobila je nove članove Skupštine i Turističkog vijeća. Naime, starim je članovima istekao mandat pa je TZ održao izbornu skupštinu na kojoj su bile ove dvije točke dnevnog reda. Statutom TZ-a predviđeno je sedam skupina koje u nju delegiraju svoje predstavnike, a njihov broj ovisi o učešću u prihodima TZ-a, odnosno o turističkom prometu kojeg ostvaruju u destinaciji.

Tu su, prije svega, turističke tvrtke koje svoju djelatnost obavljaju na području Vrsara i to rovinjska Maistra koja ima i najveći broj svojih predstavnika u Skupštini, njih pet, a imenovani su Tomislav Popović, Luka Ravnikar, Sandra Bravar, Kristijan Žužić i Roberta Klaić, te Valamar Riviera Poreč koju će predstavljati Marijana Jurić i Đoni Šimonović.

Momir Radovančev i Violeta Perušinović izabrani su iz skupine privatnih iznajmljivača, a Romina Cotić po osnovi ostvarivanja prihoda pružanjem ugostiteljskih usluga smještaja u hotelima, kampovima i drugim vrstama ugostiteljske djelatnosti. Ivan Trošt i Dorijan Mikulić u Skupštini će predstavljati one koji ostvaruju prihod obavljanjem ugostiteljske djelatnosti pripremanja jela, pića i napitaka (restorani i barovi).

Članove koji ostvaruju prihod pružanjem usluga u turizmu (marine, agencije, rent-a-car…) predstavljat će Nataša Radin i Daniel Paoletić, dok će skupinu članova koji ostvaruju prihod u obavljanju djelatnosti na čije prihode turizam ima utjecaja (trgovine, benzinske stanice i ostale uslužne djelatnosti) predstavljati Feručo Milokanović i Miljana Ljubić-Gojković.

Novo Turističko vijeće čine Tomislav Popović, Sandra Bravar, Tihomir Nikolaš, Andrea Štifanić, Paolo Šverko, Violeta Perušinović, Hrvoje Radovčić i Slobodan Vugrinec, dok je predsjednik Skupštine i Turističkog vijeća općinski načelnik Ivan Gerometta.

U Skupštinu TZ-a Istarske županije imenovani su Nataša Trifunović i Sandra Bravar.

Na kraju izborne skupštine načelnik Gerometta zahvalio se dosadašnjoj direktorici Nataši Vugrinec koja je nakon uspješnog 14-godišnjeg vođenja TZ-a s prvim danom ove godine otišla u mirovinu.

Foto Pixabay rak dojke ilustracija

Općina Tar-Vabriga poziva žene na besplatnu mamografiju

Vrsarski stolnotenisači uspješni na Krku

Stolnotenisači Vrsara drugi na Krku