in

Za Uskrs Hrvatska očekuje više od 550 tisuća noćenja. Evo koliko će ih biti u Istri

Decumanus 16.04.2022. - Foto Grad Poreč

Povodom nadolazećeg blagdana Uskrsa, kada se u hrvatskim destinacijama očekuje prvi veći priljev domaćih i stranih turista, Hrvatska turistička zajednica provela je anketu među županijskim, odnosno regionalnim turističkim zajednicama. Prema dobivenim podacima u našoj se zemlji tijekom produženog uskrsnog vikenda, u razdoblju od 7. do 10. travnja 2023. očekuje realizacija oko 160 tisuća dolazaka te oko 550 tisuća turističkih noćenja. Što se Istarske županije tiče, kod nas se očekuje 55.000 dolazaka i oko 180.000 noćenja, od kojih trećina, 60.000 noćenja, kani ostvariti Poreč sam. Najviše gostiju trebalo bi stići iz Njemačke, Austrije, Italije i Slovenije, ali bit će i puno domaćih turista kojih svake godine u ovo vrijeme ima sve više na Poluotoku.

„Dosadašnji tijek turističkog prometa u skladu je s našim očekivanjima i predviđanjima s obzirom na provedene promotivne aktivnosti i povratne informacije naših najvećih partnera sa emitivnih tržišta, a dodatno nas vesele pozitivne najave za nadolazeći Uskrs. Naime, ove godine očekujemo kako ćemo tijekom uskrsnih blagdana ostvariti rast u dolascima od oko 8 posto te u noćenjima od oko 5 posto u odnosu na Uskrs prošle godine. Bila bi to odlična uvertira u preostali proljetni dio godine, a onda i u glavni ljetni dio kada u hrvatskim destinacijama boravi najveći broj turista“, izjavio je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

Dodajmo kako se tijekom Uskrsa najveći broj dolazaka i noćenja očekuje na obali, odnosno procjenjuje se kako će u jadranskim županijama biti ostvareno oko 490 tisuća noćenja, a preostali dio na kontinentu. Gledano po županijama, najveći turistički promet se očekuje u Istri i na Kvarneru, a gledano prema tržištima najveći se broj gostiju očekuje s domaćeg tržišta, ali i iz susjednih i teritorijalno bližih zemalja, kao što su Njemačka, Austrija, Slovenija, Italija i drugo, objavio je HTZ.

Foto Teatar Naranča - Predstava će se održati u Novigradu

Dodatni termin za hit komediju “Za kulturu pronti” u srijedu

Foto TZ Novigrad - Mandrač u proljetnom ruhu dočekuje goste

NOVIGRAD: Uskrs na Mandraču uz glazbu i fritaju