in

TUŽNA VIJEST: Umro poznati vinar Marijan Arman iz Vižinade

Marijan Arman - Foto FB obiteljski album

In memoriam: Marijan Arman 1959.-2022.

“Dragi prijatelji, u dubokoj tuzi javljamo da nas je napustio naš voljeni tata, naša velika podrška, motivacija i snaga. Neizmjerna ti hvala na svemu, tata. Mirno spi i ne bacilaj, objavila je obitelj na Fb profilu Vinarije Arman iz mjesta Narduči kod Vižinade.

Kako je danas objavio Jutarnji list, Marijan Arman se vinarstvom počeo baviti prije nešto više od 20 godina i bio je jedan od najpoznatijih vinara Istre, uz bok drugim važnim vinarima toga podneblja poput Kozlovića, Matoševića, Cattunara i drugih. Stara je to garda koja je utrla put mnogima koji su se godinama kasnije počeli baviti vinom u Istri. Iako je završio srednju vinarsku školu, poslije je upisao ekonomski fakultet i nije mislio da će cijeli život posvetiti upravo vinarstvu. Jednom prilikom nam je otkrio kako je upisao i umjetnost, a njegove ideje bile su pomalo rokerske za ono vrijeme. Bio je posebno prepoznatljiv po malvaziji iz starih nasada koje je zasadio još Marijanov pradjed prije stotinu godina.

Od prvih ocjenjivanja, vina Marijana Armana proglašavana su šampionima na Vinistri. Posebno je bio ponosan na spomenutu malvaziju koju je deklarirao kao grand cru, a prvo priznanje za malvaziju iz pradjedova vinograda dobio je 1999. kad je ovjenčana zlatom na Vinistri. Tada je odlučio iz tog vinograda razvijati vlastite nasade malvazije proizvodeći sadnice iz pupova starih loza. Umnožavanje su radili u rasadniku u Vipavskoj dolini. Treba, također, istaknuti da je bio prepoznat i od strane inozemnih stručnjaka.

Medijima nije poznat uzrok smrti.

Cijeli članak pročitajte na linku https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/price/umro-je-vinar-marijan-arman-jedan-od-istarskih-bardova-vinarstva-koji-su-zivjeli-za-malvaziju-15164754?fbclid=IwAR1vvHHybwMqCWZhg5d2dYL_zXUqOCkRcbHYi4u5FQhA_Yw8R__odsGkBe8

policija mup ilustracija

VIŠE STOTINA TISUĆA KUNA ŠTETE: Oštetio autobuse i s njih ukrao dijelove

policija akcija kontrole prometa brzina prometna dozvola

KARIGADOR – LOVREČICA: U sat vremena dva puta počinio prometne prekršaje