in

TZ Vižinade preselio u novoobnovljenu kuću MARASTON

Kuća Maraston/Foto Facebook Općine Vižinada

Ured Turističke zajednice Vižinada preseljen je na novu adresu – sada se nalazi na glavnom strogradskom trgu, u novoobnovljenoj kući Maraston.

Radno vrijeme do 15. lipnja je od 8 do 15 sati od ponedjeljka do petka, zatim od 8 do 13 sati subotom, a nedjeljom će ured biti zatvoren.

Jedan je to od uspješnih projekata Općine Vižinada. Naime, kako smo već objavili, kuća je obnavljana kroz dvije faze – u prvoj je sanirana zgrada što je stajalo 964 tisuće kuna, a u drugoj, okončanoj prošlog ljeta, provedeni su radovi unutarnjeg i vanjskog uređenja vrijedni dodatnih 1,7 milijuna kuna. Sredstva za obnovu osigurana su od Ministarstva turizma i Ministarstva regionalnog razvitka i EU fondova. Od svakog ministarstva dobiveno je po 500 tisuća kuna, potom od Istarske županije još 150 tisuća kuna, dok je ostatak financirala Općina.

Koncept kuće zamišljen je tako da je svaki kat posvećen jednoj temi. Prvi je kat posvećen “Slatkoj Istri”, drugi balerini Carlotti Grisi rođenoj u Vižinadi, a treći Clintu Eastwoodu i filmu “Zlato za odvažne” (“Kelly’s Heroes”), snimanom u Vižinadi.

Prizemlje je rezervirano za info-punkt i ured TZ-a.

Cijela ova priča pokrenuta je sa željom da se domaće i posjetitelje privuče u starogradsku jezgru, gdje vrijedi posjetiti trg i spomenike.

Olimpijski dan za vrtiće u Poreču - arhiva

Porečki Olimpijski festival dječjih vrtića – pobjednik DV Crvenkapica, a nagradu za fair play osvojio DV Radost I

OPREZ: Inspektori na terenu do 22. svibnja – osim ugostitelja poreznici kontroliraju još 2 djelatnosti