in

U akciji „Dobro srce Umažana“ prikupljeno 184 tisuće kuna za radiološki uređaj i siromašne obitelji

Već devetu godinu zaredom Grad Umag, zajedno sa svojim mjesnim odborima i udrugama, kao i drugim subjektima, organizira humanitarni projekt „Dobro srce Umažana“, koji iz godine u godinu bilježi izvanredne rezultate. Riječ je o akciji u kojoj Umažani pomažu upravo Umažanima, ne bi li lakše prebrodili sve teške trenutke s kojima se tijekom godine susreću.

Pa je tako u 2018. godini u humanitarnim manifestacijama, te zahvaljujući donacijama, prikupljeno ukupno 183.751,80 kuna, od kojih je 113.725,80 namijenjeno za nabavku radiološkog uređaja, dok je ostatak rezerviran za brojne potrebite obitelji s područja Umaga. Važno je napomenuti kako je u akciji prikupljanja sredstava za radiološki uređaj dosad prikupljeno ukupno 362.233,72 kune. Krajnji cilj je prikupiti barem veći dio od potrebnih milijun kuna za nabavku nove radiološke opreme.

U ovogodišnju akciju uključili su se svojim feštama mjesni odbori Komunela, Seget, Moela i Finida, objavio je Grad Umag na svojim mrežnim stranicama. Stotine volontera udružilo je volju i snagu te organiziralo nezaboravne humanitarne fešte i akcije na kojima su prikupljena sredstva koja potrebitim Umažanima život znače. Osim pomoći potrebitim pojedincima, sredstva prikupljena različitim humanitarnim aktivnostima biti će usmjerena i u pomoć za nabavku nove radiološke opreme u umaškoj ispostavi Istarskih domova zdravlja. Akcija je pokrenuta u 2016. godini, a svojevrstan je nastavak cijeloj Hrvatskoj poznate akcije #Hitna je bitna. U projekt je svake godine uključena i umaška Turistička zajednica koja zajedno s Podravkom već 21 godinu organizira humanitarno-kulinarsku manifestaciju „Fešta rajčica“, koja je i ove godine ostvarila veliki uspjeh u prikupljanju pomoći.

EMC se u okviru manifestacije „Sea Star Festival“ također uključio u ovu hvalevrijednu akciju te donirao znatan iznos. Udruga Olimpik je i ove godine organizirala humanitarnu utrku za sve građane, HO HO HO Run koji već četvrtu godinu u okviru programa Umagičnih blagdana prikuplja značajna sredstva. Kad je riječ o humanitarnim akcijama u sportu, nikako se ne smije propustiti izdvojiti  humanitarni turnir parova „Colours of Tennis“ u organizaciji poduzeća Istra D.M.C. i Turističke zajednice grada Umaga. Jedan od tradicionalno uvijek prisutnih sudionika humanitarnih akcija je Talijanski dječji vrtić „Vrtuljak“ koji se također svake godine uključuje prikupljanjem humanitarnih sredstava u okviru organizacije Božićne priredbe, a ove godine se donacijom uključio i Sindikat umirovljenika Hrvatske.

U konačnici, svakako važnu kariku u lancu humanitarnih akcija za najpotrebitije predstavljaju Umažani koji su svojim donacijama pokazali svoje veliko srce.

Vrsar: Sedam udruga dobilo poslovne prostore

Vrsar: Sedam udruga dobilo poslovne prostore

SLAŽETE LI SE? MOST predlaže potpunu zabranu pušenja na javnim mjestima

SLAŽETE LI SE? MOST predlaže potpunu zabranu pušenja na javnim mjestima