in

U četvrtak diljem Istre kontrola brzine

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Policija poziva vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise, pogotovo da ne prekoračuju dopuštene brzine kretanja vozila

Radi smanjenja prometnih nesreća, 15. veljače od 9 do 13 sati, na području Policijske uprave istarske provesti će se prometna akcija ”Kontrola brzine kretanja vozila”.

Naime, najviše osoba strada u prometnim nesrećama koje se dogode zbog nepropisne ili neprilagođene brzine. Na području Policijske uprave istarske u 2023. godini zbog nepropisne i neprilagođene brzine dogodilo se 335 prometnih nesreća u kojima su stradale 233 osobe, od kojih je devet osoba poginulo, 44 su zadobile teške tjelesne ozljede, a 180 osoba je lakše ozlijeđeno. Policijski službenici u 2023. godini utvrdili su ukupno 14.338 prekršaja prekoračenja brzine kretanja te je to najčešći prekršaj koji vozači čine u prometu.

Osim što će kontrolirati poštuju li vozači propisanu brzinu kretanja, policijski službenici će za vrijeme akcije nadzirati i vožnju pod utjecajem alkohola, nekorištenje sigurnosnog pojasa i nezakonitu uporaba mobitela za vrijeme vožnje.

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu poštuju prometne propise, pogotovo da ne prekoračuju dopuštene brzine kretanja vozila.

Foto - Policijska uprava istarska - Ilustracija

U Istri nađene ljudske kosti

provala krađa

Opljačkana kuća u Istri: Iz nje ukrali veliku količinu novca, lovačke puške i streljivo