in

U četvrtak u Istri prometna akcija u cilju zaštite osoba s invaliditetom

Foto Stephanie Albert za Pixabay - Ilustracija

Policija poziva vozače da budu savjesni sudionici u prometu te da da ne koriste mjesta za parkiranje koja im nisu namijenjena

Postaja prometne policije Pula će u četvrtak, 7. ožujka od 9 do 13 sati provesti prometnu akciju usmjerenu prema sigurnijem sudjelovanju osoba s invaliditetom u prometu. Akcija će se provesti u suradnji s djelatnicima Pula parkinga i predstavnicima Društva osoba s tjelesnim invaliditetom u Puli, prometnim redarstvom Grada Pule, Grada Vodnjana i Općine Medulin. Specijalnim vozilom (tzv. pauk) uklonit će se nepropisno parkirana vozila na mjestima namijenjenim za parkiranje vozila kojima se koriste osobe s invaliditetom.

Policija poziva vozače da vode računa o svojim sugrađanima s invaliditetom te da ne parkiraju na mjestima rezerviranima za parkiranje osoba s invaliditetom. Za navedeni prekršaj propisana je novčana kazna u iznosu od 90 eura, a Zakonom o povlasticama u prometu propisana je kazna od 300 do 1.000 eura za osobe s invaliditetom koje ustupe svoj znak pristupačnosti drugim osobama koje ga nisu ovlaštene koristiti ili za osobe koja neovlašteno koriste znak pristupačnosti. Naime, znak pristupačnosti valjan je isključivo kada se vozilom prevozi osoba s invaliditetom na čije je ime izdan. 

Ilustracija - Foto Policijska uprava istarska

Opustošili šumu u parku prirode u Istri

razred učionica škola

Županija opet poziva roditelje u Istri na e-upise za sve prvašiće