in

U četvrtak u Istri potvrđeno 9 pozitivnih – 2 razreda buzetskih učenika i učitelja u samoizolaciji

OŠ V. Gržalja Buzet

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 333 uzoraka briseva (200 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih je potvrđeno 9 novozaraženih osoba.

U svim slučajevima radi se o osobama iz mjera samoizolacije ili su bliski kontakt već poznate pozitivne osobe.

Kod 2 strana državljana testiranjem za administrativne potrebe potvrđen je pozitivan nalaz. U tijeku je postupak povratka u matičnu državu. Neslužbeno smo doznali da se radi o Austrijancu koji je boravio u Puli te o sportašu iz Maroka koji se bavi futsalom i koji je boravio u objektu Valamara u Poreču.

Mjere samoizolacije radi COVID-19 pozitivnih učenika određene su za 2 razreda i izloženo nastavno osoblje iz Buzeta (Osnovna škola „V. Gržalja“ Buzet i Srednja škola Buzet). U tijeku je provođenje protuepidemijskih mjera i dekontaminacija prostora.

Radi COVID-19 pozitivne osobe koja je sudjelovala u sportskom natjecanju kluba iz Labina u nedjelju u tijeku je epidemiološka obrada i određivanje mjera samoizolacije za učesnike tog natjecanja.

Izliječene su 3 osobe. Trenutno je 64 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba a u mjerama samoizolacije nalazi se 340 osoba, priopćio je istarski Stožer civilne zaštite 10. rujna.

Nikad nismo imali ljepši rujan, a manje gostiju: popunjen je tek svaki deseti turistički krevet

Covid u Hrvatskoj: Potvrđen 291 slučaj zaraze, dvije osobe preminule