in

U Istri trodnevna akcija ”Uspori – u prometu nisi sam”

Foto MUP

Kako bi se smanjio broj prekršaja i prometnih nesreća koje se događaju zbog prekoračenja brzine kretanja ili zbog vožnje neprilagođenom brzinom, Postaja prometne policije Pula će, u sklopu pojačanih aktivnosti  koje se provode u organizaciji ROADPOL-a, od 22. do 24. ožujka provoditi preventivnu akciju ”Uspori – u prometu nisi sam”. Preventivna prometna akcija provest će se ujedno i kao najava pojačanog nadzora prometa tijekom 24-satnog nadzora brzine kretanja, koji će se provesti 24. ožujka.

Na području Postaje prometne policije Pula tijekom prva dva mjeseca 2022. zabilježeno je 68 prometnih nesreća, što je za 8% više u odnosu na isto razdoblje prošle godine. U prometnim nesrećama teške tjelesne ozlijede zadobile su  dvije osobe, dok je lako ozlijeđeno 30 osoba. Uslijed prekoračene ili neprilagođene brzine kretanja, kao okolnosti koja je prethodila nastanku prometne nesreće, jedna osoba zadobila je teške tjelesne ozlijede, a sedam osoba je lakše ozlijeđeno.

Posebno policija ističe kako je u prometnoj nesreći zabilježenoj u ožujku na području Postaje prometne policije Pula smrtno stradalo dvoje vozača, a prometnoj nesreći prethodila je greška  neprilagođena brzina kretanja vozila.

Policijski službenici Postaje prometne policije Pula tijekom prva dva mjeseca 2022. utvrdili su 2130 prekršaja, od kojih 715 prekršaja prekoračenja brzine kretanja vozila.

Tijekom provođenja preventivne prometne akcije na informativnim točkama u zonama odgojno-obrazovnih ustanova i zonama domova za starije i nemoćne osobe nadzirat će se brzina kretanja vozila uz uporabu preventivnog uređaja za nadzor brzine kretanja tzv. predočnika. Policijski službenici će vozače koji odskaču od normalnog toka prometa upozoravati na nužnost poštivanja prometnih propisa, uz savjete da, neovisno o duljini i trajanju putovanja, poštuju ograničenja brzine kretanja i prilagode brzinu kretanja vozila osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila i tereta te gustoći prometa  tako da vozila mogu zaustaviti pred svakom zaprekom koju, u konkretnim uvjetima, mogu predvidjeti, odnosno da mogu pravovremeno postupiti prema prometnom pravilu ili znaku.

Tijekom provođenja preventivne prometne akcije sudionicima u prometu dijelit će se informativni letak ”Uspori – u prometu nisi sam”, promidžbeni materijal, a vozači koji u zadnjih deset godina nisu prekršajno kažnjavani nagradit će se prikladnim poklon paketom pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa, najavila je istarska policija.

Foto OŠ Vrsar luka šop

VRSAR: Luka Šop pokazao odlično znanje iz biologije

Korona covid maska za lice koronavirus ilustracija unsplash

Istarski stožer: Jako malo novih slučajeva u ponedjeljak. Zaraženi i na odjelu ginekologije