in

U Istri u tijeku akcija kontrole teretnih vozila i autobusa u suradnji s ROADPOL-om

Foto Policijska uprava istarska

Policija će tijekom ovog tjedna provoditi pojačani nadzor teretnih vozila i autobusa

Foto: Ilustracija

Tijekom ovog tjedna, od 13. do 19. veljače, na području Policijske uprave istarske provest će se preventivno-represivna akcija ”Nadzor teretnih vozila i autobusa“, a koja je usklađena s aktivnostima mreže prometne policije ROADPOL na području cijele Europske unije.

Akcija je usmjerena na podizanje veće razine sigurnosti u prometu te će se nadzirati tehnička ispravnost vozila, valjanost preventivnog tehničkog pregleda, brzina, vrijeme vožnje, prekidi vožnje i razdoblje odmora vozača koji obavljaju cestovni prijevoz tereta i putnika, kao i ostali prekršaji koji utječu na nastanak ili posljedice prometnih nesreća. Posebna pozornost posvetit će se nadzoru autobusa, a naročito onih koji su označeni za prijevoz djece.

Policijski službenici će u srijedu, 15. veljače od 10 do 14 sati, na autocesti A9 na odmorištu Bačva kontrolirati teretna vozila i autobuse, a sve kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu. Osim u ovoj akciji, pojačane aktivnosti policijski službenici provodit će i kroz redovnu službu.

Pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa te na strpljenje ukoliko dođe do čekanja prilikom kontrole, objavila je istarska policija 14. veljače 2023.              

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Uhićen u Žminju: Opet vozio iako nije položio vozački ispit

Foto di Photo Mix da Pixabay valentinovo srce ljubav

Valentinovo – lijepo je biti zaljubljen, voljeti i biti voljen…