in

U porečkoj Novoj Vasi obnavljaju se škola i crkva, a uskoro dolazi i vrtić

Foto Grad Poreč

Gradonačelnik Loris Peršurić obišao je danas radove na obnovi crkve Sv. Roka u Novoj Vasi u društvu novovašanskog župnika vlč. Ivana Princa te suradnika. 

Radovi na obnovi, koji su trenutno u tijeku napreduju prema planu, a osim obnove fasade crkve, ispituju se i njena krovišta, grede i zvonik.

Gradonačelnik Peršurić istaknuo je važnost projekta te naglasio da će Grad pružiti potrebnu podršku kako god može, kao što je bio slučaj i kod projekata obnove crkava u Fuškulinu, Mugebi, Eufrazijevoj bazilici…

-Ova obnova važna je ne samo za crkvu Sv. Roka, već i za cijelu zajednicu Nove Vasi. Uz uređenje crkve, u istom naselju provodimo projekte uređenja osnovne škole te izgradnje novog vrtića za 150 djece, čime uređujemo sami centar jednog od najvećih naselja na Poreštini, izjavio je gradonačelnik.

Obnova crkve Sv. Roka predstavlja ne samo kulturno i vjersko obogaćenje nego i poticaj za cjelokupni razvoj Nove Vasi. Kroz partnerski odnos između Grada, crkvenih institucija i lokalne zajednice, stvaramo prostor u kojem će svi građani imati priliku uživati u obnovljenim društvenim sadržajima, objavio je Grad Poreč.

Foto RK Poreč

Porečani igraju protiv Rudara iz Ruda. Priželjkuju četvrtfinale Kupa Hrvatske 

trgovina pexels

Povlače se tri proizvoda s polica trgovina zbog nedozvoljenih aditiva