in

U Poreču zaprašivanje protiv komaraca od 23. lipnja

Foto Pexels/Anuj

Večeras, 23. lipnja, u kasnim večernjim satima i sutra u ranim jutarnjim satima zaprašivanje protiv komaraca će se provesti na području mjesnih odbora grada Poreča (područje samoga grada i gradskih te prigradskih stancija). U slučaju neprikladnih vremenskih uvjeta za kvalitetnu provedbu mjera tretman će se produžiti za odgovarajući broj dana do završetka tretmana.

Insekticidna sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije neznatno su opasna po zdravlje ljudi i njihove okoline, a u samom okolišu ne zaostaju jer su biorazgradiva. Svi tretmani provodit će se u kasnim večernjim satima, stoga se upozoravaju građani s respiratornim smetnjama da u navedeno vrijeme ostanu u zatvorenim prostorima.

Također, mole se pčelari da spreme pčele u košnice za vrijeme tretiranja komaraca.Ujedno, mole se građani da u krugu svog stambenog prostora, okućnice ili vrta te na drugim lokacijama koje koriste (poljoprivredne površine i sl.), isprazne zaostalu vodu u kantama, bačvama, raznim posudama za cvijeće i sl., kako bi se spriječilo razmnožavanje komaraca.

Mjere će provoditi djelatnici Zajednice izvoditelja: Obrt “Eko servis Matić“, Lovrin 80/h, 52000 Pazin i “Sanitacija Osijek“ d.d. Jarak 3, 31 208 Petrijevci, s kojima Grad Poreč ima sklopljen važeći Ugovor o Provođenju mjera obvezatne preventivne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije na području Grada Poreča. Za eventualne informacije glede dinamike provedbe, može se kontaktirati provoditelja mjera na slijedeće brojeve telefona: telefon/fax  052/624-571,  091/162-1119,   091/621-1190,  099/601-6480.

Nemet: Olakšajte prijelaz granice ljudima koji rade u Sloveniji i Italiji!

Premijer građanima: “Molimo sve da se cijepe – sada je trenutak”