in

U subotu 5. Plogging utrka DIGNANO RUN – ŠPORKICA VAN

Foto Vodnjanski đir - Plogging

I ove godine Udruga Vodnjanski đir  s partnerima Grad Vodnjanom i ISTRun školom trčanja, organizira tradicionalnu, petu po redu Plogging utrku DIGNANO RUN – ŠPORKICA VAN koja će se održatiu subotu, 16.09.2023. godine u 11 sati na Narodnom trgu u Vodnjanu, pod budnim okom Erika Lukšića iz ISTRun_a.

Prijavu za utrku možete napraviti na facebook događaju  ili na broj telefona: ERIK  – 099 745 6473  , a možete se prijaviti i na sam dan utrke već od 10 sati na Narodnom trgu u Vodnjanu.

Utrku sponzoriraju:  TZ Vodnjan, Castelier d.o.o., Fabrika bire, Pinna Nobilis, Baioco oil, Meloto, OPG Chiavalon, Stancija Buršić, Stancija San Antonio, Medea vina, vina Babos i Teraboto, te caffe barovi Piazza, Al Fondaco i Arka.

Zamislite aktivnost u kojoj trčite, mršavite i brinete o okolišu. To što pokušavate zamisliti ima i službeni naziv, riječ je o ploggingu, trendu u fitnessu koji spaja džogiranje i sakupljanje smeća. Plogging je sve popularnija eko aktivnost s kojom su još 2016. godine krenuli skandinavski kraljevi brige o okolišu – Šveđani.

Glavne prednosti plogginga

Dvostruka motivacija primarni je faktor koji razlikuje plogging od ostalih fitness aktivnosti. Znamo svi koliko je motivaciju lako izgubiti već nakon prvog tjedna trčanja. No u ploggingu, osim želje za boljom fizičkom spremom, sad imate dodatnu motivaciju – pomoći planetu da se očisti od smeća. Pritom i vi osjećate korist jer ploggingom gubite više kalorija nego klasičnim džogiranjem budući da se tijekom sakupljanja smeća povremeno saginjete, što u jednu ruku predstavlja neku vrstu intervalnog treninga.

Foto di Mikes-Photography da Pixabay

Bez vode 14. rujna dio Vabrige

PromoArh - Foto PR

Počinje PromoArh – Poreč kao točka spajanja ključnih igrača iz graditeljstva, opremanja i uređenja