in

U subotu u Istri prometna akcija kontrole vozača mopeda i motocikla

Foto MUP

S ciljem smanjenja prometnih nesreća istarska policija će sutra, u subotu 24. rujna, provesti akciju nadzora vozača mopeda i motocikala

Radi smanjenja broja prometnih nesreća u kojima sudjeluju vozači mopeda i motocikala, a posebno posljedica koje vozači navedene skupine vozila zadobiju u prometnim nesrećama, sutra od 16 do 20 sati na području PU istarske provest će se prometna akcija “Kontrola vozača mopeda i motocikala“.

U prvih osam mjeseci 2022. godini evidentirano je ukupno 154 prometnih nesreća u kojima su sudjelovali vozači mopeda i motocikala, od čega pet prometnih nesreća s poginulim osobama, 105 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama i 44 prometne nesreće s materijalnom štetom. U navedenim nesrećama tri vozača motocikla su smrtno stradala, 31 vozač je teško, a 84 vozača lakše ozlijeđeno. Najčešći uzrok prometnih nesreća bila je neprilagođena brzina.

Za vrijeme prometne akcije kontrolirati će se brzina kretanja, korištenje propisane zaštitne kacige od strane vozača i putnika, nepropisno pretjecanje, upravljanje neregistriranim mopedima i motociklima, ili kojima je istekla važnost prometne dozvole, upravljanje mopedima i motociklima na kojima nisu ispravi propisani uređaji i oprema, te na kojima je izvršena preinaka ili zamjena serijskih dijelova bez ispitivanja i drugi prekršaji iz oblasti Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

-Pozivamo vozače mopeda i motocikala, ali i vozače ostalih vozila, da se pridržavaju prometnih propisa s ciljem smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja vozača mopeda i motocikala, poručuju iz PU istarske.

prometna policija foto mup

Završeni ROADPOLOVI dani sigurnosti u prometu – Istra bez poginulih u prometu na 1 dan

Foto Općina Vižinada

VIŽINADA: Počela obnova Crkve sv. Barnabe