in

U utorak proslava sv. Jurja u Vrsaru

Proslava sv. Jurja - Foto TZ Vrsar - Ilustracija

Blagdan sv. Jurja obilježava se procesijom otočkom šetnicom uz molitvu krunice, svetom misom ispred crkvice sv. Jurja te završava proslavom na molu.

U utorak, 23. travnja 2024. u Vrsaru će se proslaviti blagdan Sv. Jurja, čime se ujedno obilježava i početak turističke sezone.

15:30 predviđen je polazak ribarskim brodicama sa starog mola prema otoku sv. Jurja u vrsarskom akvatoriju, slijedi procesija uz molitvu krunice po uređenoj šetnici po otoku. Svečano misno slavlje, na otoku, pred drevnom crkvicom Sv. Jurja započet će u 16:30 sati, a predvodit će ga preč. mr. Ilija Jakovljević, župnik Fažane

Povratak prema Vrsaru predviđen je u 18:00, a nakon toga uslijedit će druženje na starom molu uz glazbu i prigodnu gastronomsku ponudu pod pokroviteljsvom Općine Vrsar i Turističke Zajednice općine Vrsar.

Sveti Juraj je najveći otok u vrsarskom arhipelagu i čini prirodni zaklon vrsarskog pristaništa i ovdašnje suvremene marine. Na otoku je dopušteno boraviti danju, a s njegove istočne strane, ispod crkve svetog Jurja, nalazi se prigodno malo sidrište odakle se može stupiti na otok. Tijekom povijesti otokom je upravljala bratovština svetoga Jurja.

Slikarska kolonija Rivijera Poreč - Foto POU Poreč

U četvrtak otvorenje izložbe Slikarske kolonije Riviera u Poreču: Umjetnici sedam dana živjeli i zajedno stvarali

Foto Naša Bujština - Nagrađeni maslinari na Olemumu Olivarumu

TEKUĆE ZLATO ISTRE: U Krasici na 27. Oleumu Olivarumu podijeljeno čak 25 „zlata“. Najbolje maslinovo ulje iz Poreča