in

U utorak u Vrsaru predavanje o rezltatima istraživanja na plićini „Gljiva“

Tijekom prosinca, u sklopu projekta „Jedi zdravo, čuvaj plavo“, održavat će se tematske radionice na kojima će se razgovarati o povezanosti i međusobnim utjecajima čovjeka i mora. Nadolazeće predavanje održat će se u utorak, 20. prosinca u 18 sati tijekom koje će sudionici imati priliku poslušati izlaganje predstavnika ronilačkog kluba „Ugor“ iz Vrsara, Antona Preklja i Milorada Harašića, koji će na konkretnome primjeru plićine „Gljiva“ u Vrsaru prikazati što se ponekad može dogoditi s ribolovnim alatom.  Kao i prethodna dva događanja, i ovo će se održati u prostoru Zajednice Talijana u Vrsaru.

Radionice su besplatne i otvorene za sve zainteresirane, a dio su programa „Zimske radosti u Vrsaru“  kojim se želi pružiti kvalitetan, edukativan i zabavan sadržaj lokalnom stanovništvu, djeci i mladima tijekom jeseni i zime.

TZO Vrsar projektom „Jedi zdravo, čuvaj plavo“ želi popularizirati pripremu i kuhanje jela od morskih organizama, informirati stanovništvo o utjecaju određenih namirnica na ljudski organizam te skrenuti pozornost na ekologiju i savjesno korištenje ribarskih resursa. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

Web: https://infovrsar.com/turisticka-zajednica-opcine-vrsar/eu-projekti/jedi-zdravo-cuvaj-plavo/

Izvor TZ Vrsar

Radionica TZ Vrsar
Radionica TZ Vrsar

Senzorni park u OŠ Poreč - Foto Tanja Kocijančić 19-12-2022

Otvoren senzorni park u Osnovnoj školi Poreč

Foto Grad Poreč

POREČ: Blagdanska proslava i donacija za Centar za inkluziju i podršku u zajednici