in

Udruženje obrtnika Poreč uplatilo donaciju stradalima od potresa

Jučer je Upravni odbor Udruženja obrtnika Poreč jednoglasno usvojio odluku o uključivanju u humanitarnu akciju Hrvatske obrtničke komore kojom se prikupljaju sredstava za stradale u potresu na području Banije. Udruženje obrtnika Poreč donirat će 15.000 kuna na račun akcije “Obrtnici za stradale od potresa”. Nastavak je to aktivnosti kojima HOK nastoji ublažiti posljedice potresa stanovništvu Petrinje, Siska, Gline i okolnih mjesta. Predsjednik Udruženja Zoran Kalčić je pozvao članove Upravnog odbora i obrtnike da se uključe u ovu akciju osobnim angažmanom i doniranjem po svojim mogućnostima, saznajemo od tajnika Udruženja Roberta Velenika.

Podsjećamo, Hrvatska obrtnička komora je odmah nakon potresa donirala 50 agregata od 2kW, 28.000 m2 plastične folije za pokrivanje uništenih krovišta, organizirala dostavu 200 kg kruha dnevno u Petrinju te donirala medicinsku opremu Općoj bolnici dr. Ivo Pedišić u Sisku. Aktivnosti na pomaganju ugroženih tu neće stati. Akcija se nastavlja u dogovoru s drugim udruženjima i obrtnicima.  

Pozivaju se obrtnici i ostali građani da se uključe i uplatite sredstva na žiro račun otvoren za donacije. Prikupljena sredstva bit će namjenski raspoređena tamo gdje je pomoć najpotrebnija. O rezultatima humanitarne akcije “Obrtnici za stradale od potresa” javnost će biti informirana putem medija.

Broj žiro-računa na koji se mogu uplatiti donacije je HR29 2340 0091 5111 1052 1,

s pozivom na broj HR00  OIB uplatitelja.

Za uplate iz inozemstva potrebno je navesti swift adresu: PBZGHR2X

POREČ: Zahuktavaju se pripreme za Europsko prvenstvo u karateu

Novigrad od početka uz Baniju, a pomagat će i dalje bez prekida