in

VANDALI U LOBORIKI: Uništili tek postavljene ukrase TZ-a – Bicikl završio na krovu autobusne čekaonice

Bicikl završio na krovu autobusne čekaonice

Turistička zajednica općine Marčana postavila je u Loboriki nekoliko lijepih ukrasa prigodom Uskrsa uz nedavno uređene nove prometnice. Nažalost, lijepo ukrašen bicikl nije “preživio” niti 24 sata, jer su ga noća vandali uništili i bacili na krov autobusne čekaonice. Fotografije je jutros na društvenim mrežama objavio ogorčeni načelnik Općine Marčana Predrag Pliško uz poruku:

Ovako je u subotu …
… a ovako je bilo samo 24 sata ranije

“Loboričani zašto se ovo desilo??! Od jučerašnje lijepe slike uređenja mjesta do današnje sramote prošlo je manje od 24 sata. Lipo uređen park s bičikleton je devastiran. Bičikleta je finila na krovu autobusne u centru naselja, udaljene oko 450 metara. Ča nidan ni niš vidija? Molim prijavite MUP-u devastaciju jer ovo ni prva, a kako stvari stoje nanke zadnja. Ki to luta po noći po mistu? Sad su stvari stradale, sutra će van niki kucati na vrata i vas maltretirati. Frmajte stvari dok je vrime, ne čekajte – neki znaju na koga se odnosi!”

Lijepa priča ružno je završila

TZ je jučer objavio: “Ako se odlučite prošetati i provozati Loborikom vidjet ćete novouređene punktove. Uredili smo bačve i staru “bičikletu” i posadili cvijeće. Hvala mještanima na doniranim bačvama, općinskoj tvrtki Mandalena i Općini Marčana na ostvarenju naših zamisli.”

Nažalost, trebala je to biti lijepa priča za Uskrs koja, nažalost, nije lijepo završila.

Načelnik je najavio da će događaj prijaviti policiji, pa se nada da će se počinitelji ubrzo naći. Naime, pored autobusne čekaonice na kojoj je završio bicikl nalaze se nadzorne kamere, pa se Pliško nada da će to policiji biti od velike pomoći.

Bačve s cvijećem zasad nisu taknute

nk jadran poreč nogomet

POREČ: U subotu derbi između Jadrana i Pazinke – live prijenos putem Facebook

Capak: Ako se ovako nastavi mjere ćemo morati vratiti na one od 27. studenog