in

VATROGASCI na prvoj liniji: DVD Lampo iz Tara radi, pomaže i čuva svoje sugrađane od širenja zaraze

U ovo krizno doba mnogi moraju odrađivati svoje poslove kako bi većina građana mogla ostati doma i čuvati sebe i svoje bližnje od širenja zaraze koronavirusom. Osim medicinskog osoblja, policije, trgovaca i mnogi drugih tu valja istaknuti i vatrogasce koji nesebično pomažu. I to svakodnevno.

Stoga su iz Općine Tar-Vabriga poslali javnu zahvalu za članove lokalnog Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lampo koji odrađuju 3 ophodnje dnevno u sklopu provedbe mjera prevencije širenja koronavirusa.

Pod vodstvom predsjednika Patrika Kocijančića i zapovjednika Danijela Roše DVD-ovci u sklopu ophodnje pokrivaju cijelo područje Općine Tar-Vabriga, ali i obližnja naselja Nova Vas, Kukci, Bašarinka, Červar Porat, Stari Červar, te Porto busolu.

Veliko je to područje koje treba kontrolirati i držati pod nadzorom. A tu valja dodati i njihovu osnovnu djelatnost, gašenje vatre, čime su velika pomoć Javnoj vatrogasnoj postrojbi Poreč. Pa su tako imali „vatreni“ početak travnja, jer su sudjelovali u gašenju velikog požara u susjednim Labincima, te prije dva dana u naselju Banki kod Baderne gdje je izgorjelo oko deset hektara šume i niskog raslinja. U Labincima je na intervenciji bilo 10  dobrovoljnih vatrogasaca, dok ih je u Bankima sudjelovalo 7.

Isto tako, njihova je zadaća i pomoć policiji pri provjeri propusnica za napuštanje mjesta prebivališta i to u Bonacima, gdje se svakodnevno provjerava vozače.

Policijski punkt u Bonacima

-Želimo se zahvaliti i pohvaliti na radu, trudu i angažmanu svim aktivnim članovima u ophodnjama. Oni su Sandra Stojnić, Daniel Knapić, Danijel Sokolović, Đakomo Vošten, Elvis Prenc, Marinela Brčić, Antonio Momić, Antonio Rušnjak, David Stojnić, Igor Kocijančić i Edi Dautović, poručili su iz Općine Tar-Vabriga.

Nove vijesti iz Istre 8. travnja – 3 POZITIVNA od ukupno 61 uzorka uvijek s istog područja

KAŠTELIR: Misli odgovorno, kupuj LOKALNO – Poljoprivrednici nude svoje domaće proizvode po odgovornim cijenama