in

Važna investicija u Osnovnoj školi Poreč

Investicija u OŠ Poreč - Foto Grad Poreč

U Osnovnoj školi Poreč trenutno je u tijeku sanacija prve vertikale sanitarnih čvorova, a radove su danas obišli gradonačelnik Poreča Loris Peršurić te ravnateljica škole, Marija Mufić Santin, zajedno s pročelnicom za društvene djelatnosti, Tihanom Mikulčić i suradnicima.

Investicija u OŠ Poreč - Foto Grad Poreč
Investicija u OŠ Poreč – Foto Grad Poreč

Gradonačelnik je prilikom obilaska istaknuo kako je obnova sanitarnih čvorova u školi uvijek bila jedna od glavnih tema u razgovorima s roditeljima. „Kao što smo u razgovoru s roditeljima i djelatnicima škole uvijek naglašavali, nakon obnove škole u Novoj Vasi, te potpuno novih škola na Finidi i u Žbandaju, došlo je vrijeme da krenemo s obnovom Osnovne škole Poreč i to u fazama. Složili smo se da su sanitarni čvorovi prioritet, pa mi je drago da smo uspjeli započeti s radovima.“, rekao je gradonačelnik.

Škola ima ukupno 26 sanitarnih čvorova u pet vertikala i šest sanitarnih čvorova u dva zasebna wc-a za niže razrede, odnosno, ukupno 32 sanitarna čvora. Trenutno se izvode radovi na prvoj vertikali, a uključuju zamjenu vodovodnih cijevi i električnih instalacija, dakle, kompletnu renovaciju.

Radove izvodi tvrtka Bau gradnja d.o.o. i u planu je da se tijekom ljeta dovrše radovi. U planu je da se tijekom ljetnih mjeseci, kada djeca nisu u školi, obnove još dvije vertikale sanitarnih čvorova, a potom u što skorije vrijeme dovrši obnova svih pet vertikala. Time će se osigurati da sanitarni čvorovi u školi budu u potpunosti modernizirani i spremni za početak nove školske godine.

Ravnateljica Marija Mufić Santin izrazila je zadovoljstvo napretkom radova te zahvalila Gradu na financiranju radova, koje izvodi tvrtka. Obnova sanitarnih čvorova u Osnovnoj školi Poreč dio je šireg plana ulaganja u obrazovnu infrastrukturu grada, čime se želi osigurati visoki standard uvjeta za učenje i rad u svim osnovnoškolskim ustanovama, kojima je Grad Poreč osnivač.

Izvor Grad Poreč

pexels nevrijeme oluja vjetar valovi more

Popodne stiže jako nevrijeme. DHMZ izdao upozorenje

djevojka telefon mobitel

Javili joj da je osvojila dobitak pa joj s računa skinuli par tisuća eura