in

Velike količine kiše u Poreču. SVe službe na terenu

Foto Grad Poreč

U noći na srijedu postaje u Poreču i Poreštini zabilježile su velike količine kiše – 70 do 80 mm, među najvećima u Hrvatskoj, pa su stručne službe gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav u obilasku terena od ranog jutra, te u koordinaciji s Odvodnjom i Uslugom Poreč, kao i vatrogascima rješavaju lokacije koje su najviše pogođene.

Ogromne količine kiše - Foto Grad Poreč
Ogromne količine kiše – Foto Grad Poreč

Velike količine vode slile su se s Instituta za poljoprivredu i turizam do Dječjeg vrtića Radost, Viala te konačno mora u gradskoj marini. Interveniralo se i na nekoliko lokacija u prigradskim naseljima, kao i kod Kauflanda, kako bi sve se prometnice vratile u prvobitno stanje, te se pomoglo u ispumpavanju vode iz pumpnih stanica. Sugrađani se pozivaju na strpljenje jer su sve službe maksimalno angažirane kako bi se situacija što prije vratila u normalu, te stoje na raspolaganju, objavio je Grad Poreč.

Kako je objavio Istramet, do 10 sati najviše kiše palo je u Košutićima kod Višnjana, čak 130 mm. Obilne količine pale su i na Poreštini, Pazinštini i Žminjštini, većinom između 50 i 80 mm. Na Buzeštini je palo između 30 i 50 mm, dok su izmjerene količine značajno manje na Labinštini i Umaštini gdje je izmjereno većinom do 20 mm.

Najmanje kiše palo je na jugu Istre, primjerice postaja u Medulinu mjeri samo 4 mm, a ona u Puli 8 mm! Na riječkom području gdje je palo između 40 i 80 mm kiša i dalje pada, a padat će i u idućim satima, dok je glavnina kišnog vala prešla preko većeg dijela Istre.

Sutra nas očekuje stabilnije vrijeme, ali i dalje će se zadržati pretežno oblačno uz mogućnost slabe kiše. U noći na petak stiže novo pogoršanje uz značajniju kišu, dok za vikend valja očekivati zahladnjenje uz pahulje u gorju, piše IStramet.

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

Više puta krao u istom trgovačkom centru

Foto PU zagrebačka - Ilustracija

Bez dozvole izvodio radove u zgradi pa izazvao eksploziju