in

Vesele maškare u Funtani razveselile sve generacije i spalile krivca za sve – Lokvara

Načelnik preuzeo ključ općine/Foto Tanja Kocijančić

Vesela maškarana povorka u kojoj su bili i mali i veliki Funtanjani razveselila je nedjeljno popodne u ovoj maloj općini. Tradiciju organiziranja skupnih maškara i drugu su godinu potaknule vrijedne članice Udruge za djecu i mlade „Na izvorima prijateljstva“ koje veselicu za sve generacije organizirale uz svesrdnu pomoć Općine Funtana, udruge Loza, lokalnog nogometnog kluba i drugih volontera.

Maškarana povorka okupila se u 14 sati na rivi, odakle se krenulo po ulicama u povorci, kako bi ih svi mogli vidjeti. Zatim su se vratili na rivu gdje ih je čekao šator s pićem i okrjepom, fritom s kobasicama i krofnama.

Cijelo vrijeme pratio ih je bend Žurnada, odjeven u mornarske odore. Glavni dio bilo je suđenje pustu Lokvaru, koji je ove godine bio krivac za sve, posebice za lokve na početku i na kraju mjesta koje su ih pokušale odvojiti od Poreča i Vrsara. Nakon šentence koje su mu izrekle članice udruge „Na izvorima prijateljstva“, prigodno odjevene u Jednorogice, Lokvar je spaljen pred mnogobrojnom maškaranom publikom koja je odobravala njegov tragičan završetak!

Funtanjanske maškare to nije nimalo omelo u planovima, pa su se vratile natrag u šator na zabavu i ples uz glazbu, a birale su se i najbolje male, velike i grupne maske koje su osvojile vrijedne nagrade.

Kako je bilo na maškarama pogledajte u fotogaleriji koju smo napravili na licu mjesta.

Tekst&Foto Tanja KOCIJANČIĆ

Stravična nesreća u Rovinju: 24-godišnjak izgubio život nakon kobnog pretjecanja

VIŽINADA: Predstavljanje svih EU natječaja koji su na raspolaganju poljoprivrednicima