in

Vežnaveri feštom proslavili dovršetak uređenja autobusnog stajališta

Foto: Grad Poreč

Zajedničkim druženjem uz iće i piće mještani porečkog prigradskog naselja Vežnaveri proslavili su proteklog vikenda završetak uređenja novog autobusnog stajališta i nerazvrstane prometnice u centru mjesta. Proslavu su organizirali sami mještani, sa željom da proslave ovaj za njih važan događaj, a druženju su prisustvovali i gradonačelnik Loris Peršurić sa zamjenicima, djelatnici gradskog Upravnog odjela za komunalni sustav koji je vodio radove, te izvođači radova. Stajalište i prometnica službeno su otvoreni zajedničkim rezanjem vrpce koje su „odradili“ najmlađi mještani Vežnavera s gradonačelnikom, priopćio je Grad Poreč.

Radovima je uređen prostor za autobusno stajalište – izgrađen plato i postavljena čekaonica, a izgrađene su i pristupne površine za pješake (nogostupi), te plato za otpad (eko otok). Ostatak područja uređen je u zelenu površinu, budući da se ova pozicija nalazi u samom centru naselja i bilo je potrebno primjereno je urediti. Osim uređenja autobusnog stajališta sanirana je i pristupna prometnica u dužini od 150 metara, odnosno površini oko 600 metara kvadratnih, te asfaltirana prometnica koja vodi prema kućnim brojevima 20A i 20B u dužini od 110 metara.

Stajalište se nalazi uz cestu Kosinožići – Žikovići, a ova je površina donedavno bila neuređeni prostor pristupnih asfaltiranih prometnica i makadama. Budući da je autobusno stajalište najviše potrebno za učenike putnike, ali i za funkcioniranje cijelog naselja, Grad Poreč je krenuo u realizaciju ovog projekta.

Radove je izveo obrt Rimanić, a vrijednost iznosi 119.890 kuna + PDV.

Hrvatski nogometaši u Mađarskoj izgubili, ali turizam je uspješno promoviran

POREČ: Danas počinju deratizacija i dezinsekcija