in

VIKEND AKCIJA U ISTRI: Policija će nadzirati vožnju pod utjcajem droga i alkohola

Foto Policijska uprava istarska - Ilustracija

U noći sa subote na nedjelju prometna policija će na području Pule kontrolirati vozače na prisutnost alkohola i droge

U cilju povećanja sigurnosti u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pula će u noći sa subote na nedjelju od 22 do 6 sati  provoditi preventivno-represivnu prometnu akciju ”Nadzor alkoholiziranosti vozača i nadzor upravljanja vozilom pod utjecajem droga”.

Tijekom provođenja akcije provodit će se pojačan nadzor mladih vozača. Podsjećamo da je za mlade vozače (do 24 godine života) u potpunosti zabranjeno prisustvo alkohola u organizmu za vrijeme dok upravljaju vozilom. Naime, nepovoljan utjecaj na vožnju i ponašanje vozača imaju i manje koncentracije. Alkohol narušava rasuđivanje, produžuje vrijeme reakcije, smanjuje budnost i vidnu oštrinu. Zbog smanjenja inhibicija konzumacija alkohola često je povezana sa sklonošću rizičnog ponašanja u prometu čime se povećava rizik od nastanka prometnih nesreća, posebice onih sa smrtnim i teškim posljedicama. 

Najavama i provođenjem pojačanog nadzora potičemo vozače da odustanu od upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i droga. Podsjećamo da je za vožnju s prisustvom alkohola u organizmu propisana novčana kazna u iznosu od 90 do 2650 eura, dok je za vožnju pod utjecajem droga ili odbijanja testa na droge propisana novčana kazna u iznosu od 1320 do 2650 eura.

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol. Ističemo da su, kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje, sudionici u prometu dužni voditi računa o sigurnosti, razvijati solidarnost i štititi zdravlje i život drugih osoba.

invalidska kolica

POREČ: Radionica za privatne iznajmljivače – turizam pristupačan osobama s invaliditetom

lupoglav memorijalna utrka ruštvo glas istre lupoglav

PD Glas Istre organizira 3. Memorijalnu brdsku–trail utrku Elvira Putina od Lupoglava do Korita