in

VIŽINADA – 25. Božićni koncert Zajednice Talijana okupio sve snage – pjevače, plesače, zborove i Brass Band

Foto Slavko Ledić

Članovi Zajednice Talijana Vižinada priredili su jučer u Domu kulture nezaboravan concert u sklopu programa “Vrime Božića u Vižinadi” na kojem su nastupile sve skupine, svih dobi. Bio je to jubilarni, 25. po redu koncert kojeg je dubokim pljeskom dočekala i ispratila mnogobrojna publika.

Što su sve pripremili za ovaj blagdanski nastup pokazali su zbor malih pjevača, solisti, plesne skupine najmlađih, zborovi Armonia iz Vižinade i Grisium Zajednice Talijana iz Grožnjana, oba pod ravnanjem maestra Davidea Circote te nezaobilazni Brass Band, limena glazba predvođena maestrom Alenom Bernobićem koja svojim veselim ritmovima oduševljava svoje brojne poklonike ovakve vrste glazbe i dokazuje da su davno prerasli okvire svoje male zajednice.

Moglo se čuti niz prigodnih božićnih skladbi, poznatih svjetskih hitova i drugih energičnih skladbi. Male pjevače pripremila je maestro Diana Bernobić Sirotić, za plesače i njihove koreografije bila je zadužena maestra Chiara Sirotić, a uz njih posebne zahvale i prigodne poklone dobili su i maestri Circota i Bernobić

Među uzvanicima, uz predsjednicu ZT-a i Općinskog vijeća Nedu Šainčić Pilato koja je pozdravila sve prisutne, te načelnika Marka Ferenca, bio je i čelnik Talijanske unije Maurizio Tremul, zatim općinski vijećnici i brojni drugi.

Na kraju se Šainčić Pilato zahvalila svima i čestitale božićne i novogodišnje paznike.

Načelnik se zahvalio Zajednici Talijana i njenoj predsjednici za veliki trud i rad koji ulaže u rad ZT-a koji okuplja mlade iz cijele općine od tri godine pa nadalje. Maurizio Tremul također je upšutio zahvale ZT-u i Šainčić Pilato za trud, zalaganje i nastojanje u očuvanju talijanske kulture. Zaključio je rekavši da će vrijedna i vrlo aktivna ZT Vižinade uvijek imati podršku Talijanske unije.

Foto Slavko Ledić

 

 

TRAGEDIJA U LABINU: Autom uletjela u prepuni kafić – jedna mlada osoba poginula, četvero ozlijeđenih

Likovna udruga Poreč 16. prosinca otvara izložbu “Svaki završetak je novi početak”