in

VIŽINADA: “Antifašizam nije samo sjećanje na borbu protiv fašizma, nego i način života”

Povodom Dana antifašističke borbe, koji se obilježava 22. lipnja, delegacija Općine Vižinada položila je vijenac na spomeniku palim borcima iz Narodnooslobodilačke borbe. Vijenac su na spomenik u Vižinadi položili općinski načelnik Marko Ferenac, zamjenica načelnika iz redova talijanske nacionalne manjine Neda Šainčić Pilato, predsjednik općinskog vijeća Oliver Arman, općinski vijećnici Laura Kešac i Bojan Rosić, predstavnik UDVDR Poreč Marcel Beato, i drugi građani koji su došli odati počast i zahvalnost palim borcima.

– Antifašizam nije samo sjećanje na borbu protiv fašizma, već je to način života kojim se promiče sloboda, multikultularnost, multietičnost, ravnopravnost i jednakost, istaknuo je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac.

Dan antifašističke borbe u samostalnoj Hrvatskoj obilježava se 22. lipnja od 2002. godine, kao sjećanje na taj dan 1941. kad je u šumi Brezovica pokraj Siska osnovan Prvi sisački partizanski odred. Bila je to prva antifašistička postrojba ne samo u Hrvatskoj, nego i u ovom dijelu Europe. Ta su povijesna zbivanja postavila temelje za sve ono na čemu smo kasnije gradili svoju slobodu, pa danas s ponosom možemo reći da živimo u slobodnoj, demokratskoj i antifašističkoj državi.

trgovina supermarket hrana

Radno vrijeme trgovina u Istri u nedjelju 23.6.

žminj

Poziv za obrtnike i poduzetnike – Poduzetne rasprave u Žminju o poticajima, novim poslovnim idejama…