in

VIŽINADA: Novi vrtić poprima završne konture

Gradnja novog vrtića u Vižinadi primiče se kraju. Najvažnija ovogodišnja općinska investicija ima službeni rok dovršetka do kraja lipnja, ali u općini se nadaju da će ova moderna zgrada biti dovršena i prije.

Kako saznajemo od načelnika Marka Ferenca, u tijeku je postavljanje pločica u sanitarijama, dovršavaju se radovi ma strojarskim instalacijama i uređuje se okoliš, uključujući stazice i prostor gdje će se smjestiti dječje sprave za igru. Nakon toga uslijedit će opremanje.

Premda se građevinski dio odvijao usporeno zbog općih problema u poslovanju koje je stvorila epidemija koronavirusa, a zbog čega je rok dovršetka prolongiran s travnja na lipanj, radovi se ipak odvijaju zadovoljavajućim tempom.

Kapitalna je to investicija, vrijedna 8,38 milijuna kuna bez PDV-a, započeta lani u kolovozu. Nova i moderna zgrada dočekat će spremna svoje mališane na početku pedagoške godine u rujnu, naravno ako epidemiološka situacija tada bude dobra.

Moći će primiti 55 mališana u tri odgojne skupine – dvije vrtićke i jednu jasličku, čime će se znatno olakšati život mladim obiteljima kojih u Vižinadi ima sve više.

Podsjetimo još jednom da radove izvodi pazinska tvrtka Vladimir Gortan, u suradnji sa zagrebačkim Domprojektom. Stručni nadzor povjeren je porečkoj firmi Istra Inženjering, za cijenu od gotovo 249 tisuća kuna.

POREČ usvojio drugi, još jači paket mjera pomoći gospodarstvu i nove mjere štednje u upravi

POREČ: Trener Christian Piazzese napustio odbojkaški klub