in

VIŽINADA: Opet saniran divlji deponij na kojem šporkulje stalno bacaju škovace – zabrani usprkos

Opet sanirano divlje odlagalište
Prije sanacije odlagališta

Premda svatko može jednom godišnje besplatno naručiti kontejner od porečke Usluge i napuniti tri kubika otpada, šporkulje i dalje škovace bacaju u okoliš!
Na području Vižinade općinska uprava na najugroženijim je mjestima postavila ploče o zabrani odlaganja, no unatoč tome – smeće se stalno tamo dovozi! Općina Vižinada primorana je to čistiti, a tako je bilo i ovih dana na lokaciji gdje se divlje odlagalište stalno iznova pojavljuje, pa je općina to po tko zna koji put sanirala.

Što će poduzeti pitamo načelnika Marka Ferenca.

-Budući da postavljena ploča o zabrani odlaganja otpada nije bila od velike koristi, odlučili smo lokaciji zatvoriti prilaz (u prilogu teksta fotografije sa i bez smeća). Svako čišćenje otpada s deponija, ograđivanje, postavljanje znakova zabrane i slično plaćamo svi mi kroz proračun. Čemu sve to kada je dovoljno nazvati Uslugu Poreč i naručiti veliki kontejner za krupni otpad potpuno BESPLATNO!? Kada bi svi bili savjesni i postupali na taj način ne bi bilo potrebe za trošenjem proračunskih sredstava za čišćenje šuma, već bismo tim novcem uredili neko dječje igralište, sanirali put ili javnu površinu, kaže načelnik Ferenac.

Poručuje svojim sumještanima koji uporno bacaju smeće u okoliš da razmisle, jer će biti sankcija.
-Sljedeći korak je naplata kazni onima koji budu uhvaćeni u ovim prekršajima, a u tome će nam uvelike pomoći videonadzor i savjesni građani. Zahvaljujem pritom svim savjesnim građanima koji se pridržavaju pravila i trude propisno odlagati otpad, poručio je načelnik.

Nakon sanacije – otpad je uklonjen

Ferenac je pritom naglasio da su primijetili da na lokacijama gdje su postavljene obavijesne ploče s videonadzorom nesavjesni građani više ne dovoze otpad.

ISTRA: Otvoreni brojevi telefona za psihološku pomoć zbog koronavirusa

I Hrvatska poput Istre zatvorila sve – od frizera i kafića do teretana – Važna obavijest Porezne uprave za obrtnike