in

VIŽINADA: U čast Danu državnosti položeni vijenci na Božjem polju i Svetom Vitalu

Danas je povodom Dana državnosti Republike Hrvatske položen vijenac i zapaljene su svijeće kod središnjeg križa na grobljima Božje polje i Sveti Vital u spomen poginulim i nestalim braniteljima Domovinskog rata.
Vijenac je položila delegacija Općine Vižinada koju su predvodili načelnik Marko Ferenac, predsjednica Općinskog vijeća Neda Šainčić Pilato, te vijećnice i vijećnici Općinskog vijeća.
-Slavimo Dan državnosti i s osobitim ponosom i poštovanjem prisjećamo se svih onih koji su poginuli u Domovinskom ratu te svih onih koji su dali svoj doprinos u stvaranju neovisne i suverene Republike Hrvatske, rekao je Ferenac.

Dana 30. svibnja 1990. godine konstituiran je prvi demokratski izabrani višestranački Sabor koji je iste godine 25. lipnja donio povijesnu Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske proglašavajući Republiku Hrvatsku samostalnom i neovisnom državom.
-Svim građankama i građanima Općine Vižinada čestitamo Dan državnosti Republike Hrvatske, poručili su čelnici Općine Vižinada.

NOVIGRAD dodjeljuje nepovratna sredstva za razvoj poduzetništva u 2020. godini

Everything You Should Know About the Current Situation Regarding COVID-19 in Istria