in

Vlada pokrenula web stranicu o otklanjanju posljedica potresa

Screenshot

Od petka aktivna je web stanica https://potresinfo.gov.hr na kojoj su objedinjene informacije o otklanjanju posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije, objavilo je Ravnateljstvo civilne zaštite MUP-a RH.

Među ostalim, objavljene su informacije o organiziranom smještaju i obrasci prijave za privremeni smještaj. Građani mogu doznati kome se mogu obratiti za donaciju hrane, odjeće i drugih potrepština, ali i stočne hrane. Objavljeni su i kontakti mobilnih timova za psihološku i psihijatrijsku podršku koji za sada djeluju na području gradova Sisak, Petrinja i Glina.  

Na stranici su i informacije za sve one fizičke i pravne osobe koje žele pomoći potresom pogođenim područjima, piše Index.

Tako se, primjerice, poziva osobe koje su, nakon katastrofalnoga potresa na području Sisačko-moslavačke, Zagrebačke i Karlovačke županije privremeno napustile svoja mjesta prebivališta, odnosno područja pogođena potresom u tim županijama, da u roku od 15 dana od dana dolaska u mjesto koje je izvan područja pogođenog potresom prijave boravište u tom mjestu.

Procjena – treba oko 150 milijuna kuna za obnovu el. mreže

Također, na web stranici stoji da je za 150.000 korisnika koji su zbog potresa ostali bez električne energije zbog osigurano napajanje električnom energijom, osim za oko 50 kupaca na području Gline i 50 kupaca na području Petrinje čiji objekti su prije potresa bili nenastanjeni ili su u ruševnom stanju, te se u njima ne može uspostaviti opskrba.

Navode se i prve preliminarne procjene da treba oko 150 milijuna kuna kako bi se mreža i elektroenergetski objekti doveli u prvobitno stanjem da su u tijeku radovi na sanaciji oštećenih elektroenergetskih objekata i mreže, kao i kontakt broj za hitne intervencije HEP-a: -0800 300 418

Ako građani pak žele otići u organizirani smještaj, mogu nazvati pozivni centar Hrvatskoga Crvenog križa na 0800 1188 kako bi saznali slobodne kapacitete smještaja ili se javiti na lokaciju na kojoj se nalazi organizirani smještaj.

Cijeli članak pročitajte na https://www.index.hr/vijesti/clanak/pokrenuta-vladina-sluzbena-web-stranica-o-otklanjanju-posljedica-potresa/2245097.aspx?index_tid=83687

Policija oduzela auto i uhitila vozača koji nije imao vozačku dozvolu

Zbog pesticida povlači se još jedan proizvod s polica trgovina