in

VRSAR: Gradnja dvorane odlično napreduje

Vrsar/Foto Tanja Kocijančić

Premda je gradnja sportske dvorane u Vrsaru počela krajem prošle godine, dakle prije proglašenja pandemije, radovi tijekom tog razdoblja nijednom nisu stali i sada su na oko 40 posto od ukupnih poslova koje treba odraditi.

VRSAR: Gradnja dvorane odlično napreduje
Foto Tanja Kocijančić

Riječ je o kapitalnom projektu Općine Vrsar „teškom“ 43 milijuna kuna, a nositelj je općinska tvrtka Montraker.

-Trenutno se završava žbukanje svih predviđenih zidova. Postavljen je trapezni lim na krov dvorane. Počela je montaža potkonstrukcije fasadne obloge. Instalacije u suterenu su gotove, a u prizemlju su oko 70% gotove. Započinje se uskoro s instalacijama pod samim stropom dvorane. Također, kreće se s postavljanjem podnog razvoda instalacija u suterenu, zatim slijedi toplinska izolacija podova i razvod podnog grijanja. Usporedno s tim kreće se s izvedbom cementnih estriha i potkonstrukcijom za spuštene stropove, te će suteren biti spreman za izvedbu obrtničkih radova, istaknula je predsjednica Uprave Montraker Nataša Radin Trifunović. 

VRSAR: Gradnja dvorane odlično napreduje
Foto Tanja Kocijančić

Kroz mjesec dana, dodala je, bit će montirane velike fasadne stijene kako bi se moglo krenuti sa završnom fasadnom i krovnom oblogom.

-Plan je da do kraja rujna objekt bude kompletno zatvoren, sa završenom fasadom i krovom. Do sada je  realizirano 41,9% ukupnih poslova, naglasila je Radin Trifunović.

Podsjetimo još jednom da radove izvodi križevačka tvrtka Radnik, a ugovoreni dovršetak cijelog projekta je 18 mjeseci, odnosno do 1. svibnja 2021.

VRSAR: Gradnja dvorane odlično napreduje
Foto Tanja Kocijančić

Sportska dvorana je locirana unutar budućeg Sportskog centra Saline, odnosno južno od autobusnog kolodvora. Imat će bruto površinu od 3.140 četvornih metara, a sastoji se od djelomično ukopanog suterena i prizemlja. Centralni prostor u nivou suterena činit će trodijelna dvorana koja je približnih dimenzija oko 1.215 kvadrata. U suterenu je dodatno planirana i mala dvorana površine 140 kvadrata, a bit će tu i prateći sadržaji – svlačionice, sanitarije, garderobe, spremišta.

Gledalište će biti postavljeno na jednoj strani i moći će primiti 480 posjetitelja na fiksnim i teleskopskim tribinama. Uz osnovnu, sportsko-rekreacijsku namjenu zgrade bit će ondje i fitness, ljekarna, ambulanta za liječnika, te kafić u ulaznom dijelu.

Svi prateći sadržaji bit će fleksibilno organizirani pa će biti moguće njihovo korištenje i izvan radnog vremena dvorane.

VRSAR: Gradnja dvorane odlično napreduje
Foto Tanja Kocijančić

Dvorana će biti na raspolaganju, osim sportskim klubovima i udrugama. za razne manifestacije i događanja koje će organizirati javni i privatni sektor. Ujedno, zbog svojih sadržaja, ali i smještaja u neposrednoj blizini hotela, kampova i privatnog smještaja bit će to dodatna ponuda za sve posjetitelje Vrsara.

FEEL TAR-VABRIGA - Uspješno 1. izdanje nove gourmet manfestacije - Pogledajte kako je bilo!

TAR: Vina Roxanich i fine delicije u DeguStazioneu – rezervirajte svoje mjesto!

Zatvara se rotor u Sv. Lovreču za teretna vozila - Obavezni zaobilazni pravci

Zatvara se rotor u Sv. Lovreču za teretna vozila – Obavezni zaobilazni pravci