in

VRSAR: Potpisan ugovor za izgradnju znanstveno edukacijskog centra u šumi KONTIJA vrijednog 7,7 milijuna kuna

„Projekt „KLIM Kontija – Limski zaljev – Održivo upravljanje zaštićenim područjima“ provodi Općina Vrsar s partnerima, Istarskom županijom i Javnom ustanovom Natura Histrica od 2018. godine do kraja 2021. godine. Ukupna vrijednost projekta je 13.863.331,09 kuna uz stopu sufinanciranja od 70% iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“. Od strane Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u cijelosti su odobrena tražena dodatna sredstva potpore u iznosu od 2.343.658,11 kuna. Stoga je ukupan iznos potpora iz EU i nacionalnih fondova za projekt „KLIM“ 11.457.884,07 kuna, što samo za sebe svjedoči o važnosti projekta i njegovoj kvalitetnoj pripremi.

Ključna točka projekta „KLIM“ je izgradnja i opremanje Znanstveno edukacijskog centra (ZEC) u šumi Kontija. Centar će imati površinu 552 metara kvadratnih, a u sklopu njega nalazit će se prostor za smještaj predavača i polaznika edukacija, turistički info punkt, multimedijski prostor, laboratorij i sportsko-penjačka stijena.

Nakon provedena dva postupka javne nabave i odbijene žalbe jednog od ponuđača od strane Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave danas (5.03.) je potpisan ugovor o izvođenju radova sa zajednicom ponuditelja: tvrtkama Adriaing I Koper INŽENJERING za izgradnju ZEC-a. Vrijednost ugovorenih radova je  6.224.377,37 kuna odnosno 7.780.471,71 kuna uključujući PDV.

U sklopu projekta „KLIM“ uređuju se i opremaju i pješačko-biciklističke staze, orijentacijski poligon, vidikovci, osmatračnica i promatračnica za ptice na području Palud te će se nabavit i vozilo – kombi na električni pogon.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj, priopćeno je iz Općine Vrsar.

Mažoretkinje Višnjan postale državne prvakinje

Mažoretkinje Višnjan postale državne prvakinje

VIŠNJAN: Priču o kvarnerskim bjeloglavim supovima ispričat će Marko Modrić

VIŠNJAN: Priču o kvarnerskim bjeloglavim supovima ispričat će Marko Modrić