in

VRSAR sufinancira dopunsko osiguranje umirovljenicima s gotovo 80.000 kuna

Sjedište Općine Vrsar - Foto Tanja Kocijančić

Općina Vrsar i ove godine sufinancira dopunsko zdravstveno osiguranje umirovljenicima sa područja Općine. Kako doznajemo od načelnika Ivana Geromette, na javni poziv pristiglo je 148 prijava, od kojih je 146 pozitivno riješeno. Ukupan trošak je 77.193 kuna i u cijelosti će se podmiriti iz općinskog proračuna. Prema Odluci o sufinanciranju dopunskog zdravstvenog osiguranja umirovljenika onima s prosječnim mjesečnim primanjima do 2.500 kuna trošak dopunskog zdravstvenog osiguranja financira se u 100%-tnom iznosu, odnosno 840 kuna, a onima sa primanjima do 5.000 kuna mjesečno u 50%-tnom iznosu, odnosno 420 kuna.

Gerometta podsjeća da je prošle godine odlukom obuhvaćeno 113 korisnika. Dakle, radi se o povećanju od skoro 30% broja korisnika.

-Svjesni vremena u kojem živimo i drastičnom povećanju troškova života, od živežnih namirnica do troškova energenata, iznimno nam je drago da možemo barem malo olakšati život najugroženijim skupinama društva, u koji dobar dio umirovljenika zbog niskih mirovina zasigurno pripadaju. Kao i do sada, i ubuduće ćemo mjerama socijalne politike nastojati pomoći najugroženijim skupinama da lakše prebrode životne tegobe i neizvjesnost vremena u kojem živimo, naglasio je načelnik Gerometta.

teatar naranla moje istrijansko korona vjnčanje

Noć kazališta u Bujama uz hit MOJE ISTRIJANSKO KORONA VJENČANJE

vrsar foto turistička zajednica

Vrsar traži direktora Turističke zajednice