in

VRSAR: Vijeće prihvatilo zajedničku koordinaciju stožera za Poreštinu

Općinsko Vijeće Vrsara održalo je elektronsku sjednicu na kojoj je prihvaćena odluka o osnivanju ustrojstva, djelokruga i zajedničke koordinacije Stožera civilne zaštite za područje Grada Poreča i općina Vrsar, Funtana, Tar-Vabriga, Sv. Lovreč, Višnjan, Vižinada i Kaštelir.

Jedinice lokalne samouprave Poreštine su prostomo povezane u jedinstvenu cjelinu i pripadaju istom geografskom području te dijele zajedničke rizike, pa je osnivanje zajedničke koordinacije Stožera nužno radi provedbe poslova i aktivnosti te koordiniranog djelovanja, piše u obrazloženju odluke kojom će ove jedinice lokalne samouprave zajednički koordinirati poslove i aktivnosti djelovanja sustava civilne zaštite u protuepidemijskim mjerama protiv koronavirusa.

Ustrojstvo ove koordinacije stožera čine načelnici i njihovi zamjenici iz svih jedinica lokalne samouprave Poreštine koji su stavili zajednički potpis na ovu odluku koja će biti na snazi sve do prestanka poslova i aktivnosti u protuepidemijskim mjerama protiv koronavinusa.

Ministarstvo priprema paket mjera pomoći nautičkom turizmu od kojeg se ovog ljeta puno očekuje

Istarski Stožer, 22. travnja: Od 64 ispitanih uzoraka SVI NEGATIVNI na koronavirus