in

VRSAR: Zasad se gradnja sportske dvorane odvija bez poteškoća

Foto Tanja Kocijančić

Premda je kriza izazvana epidemijom koronavirusa stvorila mnoge probleme u poslovanju gospodarskih subjekata, zasad se gradnja sportske dvorane u Vrsaru, kapitalnog projekta „teškog“ gotovo 43 milijuna kuna, odvija po planu.

-Za sada je sve po planu i nema nikakvih poteškoća niti kašnjenja s predviđenim radovima. Ima problema s  nabavom  materijala ali za sada nam to ne stvara poteškoće niti kašnjenja u izvođenju radova. Naravno da je ova situacija neizvjesna tako da do promjena uvijek može doći.

Foto Tanja Kocijančić

Trenutno smo u fazi izrade armirano-betonske konstrukcije koja bi trebala biti gotova za mjesec dana. Istovremeno smo krenuli s instalaterskim radovima. Ponovo napominjem s obzirom na situaciju da može doći do promjena u izvođenju radova, naglasila je predsjednica Uprave Montraker Nataša Radin Trifunović, općinske komunalne tvrtke koja je nositelj ove velike investicije koja će zadovoljiti potrebe brojnih sportskih klubova i udruga, te podići na još viši nivo društveni standard stanovnika Vrsara i okolice.

Radove izvodi križevačka tvrtka Radnik, a ugovoreni dovršetak cijelog projekta je 18 mjeseci, odnosno do 1. svibnja 2021.

Foto Tanja Kocijančić

Sportska dvorana je locirana unutar budućeg Sportskog centra Saline, odnosno južno od autobusnog kolodvora. Imat će bruto površinu od 3.140 četvornih metara, a sastoji se od djelomično ukopanog suterena i prizemlja. Centralni prostor u nivou suterena činit će trodijelna dvorana koja je približnih dimenzija oko 1.215 kvadrata. U suterenu je dodatno planirana i mala dvorana površine 140 kvadrata, a bit će tu i prateći sadržaji – svlačionice, sanitarije, garderobe, spremišta.

Gledalište će biti postavljeno na jednoj strani i moći će primiti 480 posjetitelja na fiksnim i teleskopskim tribinama. Uz osnovnu, sportsko-rekreacijsku namjenu zgrade bit će ondje i fitness, ljekarna, ambulanta za liječnika, te kafić u ulaznom dijelu.

Svi prateći sadržaji bit će fleksibilno organizirani pa će biti moguće njihovo korištenje i izvan radnog vremena dvorane.

Dvorana će biti na raspolaganju, osim sportskim klubovima i udrugama. za razne manifestacije i događanja koje će organizirati javni i privatni sektor. Ujedno, zbog svojih sadržaja, ali i smještaja u neposrednoj blizini hotela, kampova i privatnog smještaja bit će to dodatna ponuda za sve posjetitelje Vrsara.

METRIS instalirao opremu za automatsko uzorkovanje i meteorološku stanicu na ušću rijeke Raše

Istarski Stožer, 7. travnja: OPET SU SVI NALAZI NEGATIVNI!!!