in

Za Baniju: NOVIGRAĐANI opet vozili donacije koju su prikupili prijatelji iz Italije

Foto Tanja Kocijančić

Novigrađani nastavljaju s humanitarnim akcijama u kojima nastavljaju pomagati stradalima u potresu. Ovog puta pridružio im se grad prijatelj i pobratim Novigrada, Sacile iz Italije, koju su skupili pomoć u okolnim mjestima. Novigrađani na čelu s predsjednikom Dobrovoljnog vatrogasnog društva Neapolis Valmijem Fabrisom u petak navečer su nakrcali kamion donacijama, koji je potom krenuo za Zagreb po još jednu paletu potrepština, da bi danas, u subotu, pomoć stigla na točno dogovorene adrese.

-Popis onoga što je potrebno dobili smo i pozvali smo kolege vatrogasce iz Sacilea koji su pomoć prikupili od svojih sugrađana. Imamo kontakte s ljudima na Baniji, tako da ćemo donacije dostaviti u Sisak, Glinu, Jazvenik i Dom zdravlja Sisak, rekao je Fabris.

U kamion su nakrcali 50-ak kubika u kutijama, gdje će se za potrebite u Baniji naći deterdženti i druga sredstva za čišćenje, odjeća, obuća, pokrivači, higijenske potrepštine, sredstva za dezinfekciju, pelene za bebe, gumene čizme, deke, pokrivači i još štošta što je bilo na popisu stvari koje su potrebne, naglasio je šef DVD-a.

Kamion je u vlasništvu novigradskog prijevoznika Transporti Stankić kojemu ovo nije prvi put da je donacije odvezano nastradalima u razornom potresu koji je Baniju pogodio 29. i 30. prosinca prošle godine.

Fabris je naglasio da su donaciju prikupili njihovi kolege vatrogasci iz Pordenonea i Sacilea, DVD SAcile i tamošnja civilna zaštita. Samoinicijativno su se pridružili učenici 7. razreda novigradske Osnovne škole Rivarela koji su prikupili sportsku opremu i odjeću.

Novigrađani krcaju kutije s donacijama u kamion

-Ovo nije sve od prijatelja iz Italije. Čekamo još jednu turu donacija iz Aviana, gdje također prikupljaju kolege vatrogasci, zaključio je Valmi Fabri.

Donacija prijatelja iz Italije
Donacija prijatelja iz Italije

SLATKA VIJEST: U butige stigli sladoledi Ferrero Rocher i Raffaello

Istra u subotu – Potvrđeno 13 novozaraženih, opet veliki rast osoba u samoizolaciji