in

Zagrebačka banka upozorava na prijevaru. Pazite ako dobijete ovu poruku

Foto vicky gharat za Pixabay - Ilustracija

Radi se o phishing porukama u kojima se napadač lažno predstavlja kao Zagrebačka banka i za cilj ima prijevaru klijenata

Zagrebačka banka upozorava svoje klijente da nikako ne slijede uputstva u lažnoj e-mail poruci sljedećeg sadržaja:

Radi se o phishing porukama u kojima se napadač lažno predstavlja kao Zagrebačka banka i za cilj ima prijevaru klijenata.

Lažni pošiljatelj putem maila primatelje poruka pokušava navesti da otvore poveznicu i unesu svoje kartične podatke (broj kartice, rok valjanosti, CVV/CVC), broj tokena te kodove koje generira token (OTP, MAC).

Na taj način napadač pokušava stupiti u posjed podataka korisnika kojemu je poruka poslana i/ili zaraziti računalo zlonamjernim softverom.

“Upozoravamo klijente da ne dijele kartične podatke, aktivacijske ključeve te broj tokena i njegove kodove putem poveznica dobivenih u e-mailu, SMS-u te na druge načine.

Zagrebačka banka nikada, pa niti u tijeku procesa uvođenja eura, od klijenata ne traži brojeve i PIN-ove kartica te ostale povjerljive informacije.

Pokušaji phishing prijevara putem e-mailova, SMS-a ili aplikacija poput WhatsAppa i Vibera sve su češći.

U slučaju sumnje na vjerodostojnost bilo koje poruke, maila ili poziva obratite se Banci odmah radi provjere na broj telefona 01/3789 785 ili e-mail porukom na zaba@unicreditgroup.zaba.hr“, poručuju iz Zagrebačke banke.

Foto Tu i tamo Bend PR

VRSAR: Doček Nove godine u podne uz potragu za blagom i besplatno klizalište

ljekarna apoteka ilustracija foto pixabay

Dežurne ljekarne u Poreču u siječnju 2023.