in

Zajednici Talijana Vrsar uručeno priznanje za promociju talijanskog jezika i kulture

Načelnik Vrsara Gerometta primio čelnike Zajednice Talijana Vrsar

Zajednici Talijana Vrsar – Comunita degli Italiani di Orsera uručeno priznanje za promociju talijanskog jezika i kulture.

U petak 22.03. načelnik Vrsara Ivan Gerometta primio je delegaciju Zajednice Talijana i uručio im priznanje za promociju talijanskog jezika i kulture.

-Aktivnosti Zajednice iznimno su važne za promociju i očuvanje talijanskog jezika i kulture, osobito u današnjim vremenima kada je broj autohtonih govornika talijanskog jezika sve manji, a i broj djece i mladih koji govore i razumiju talijanski jezik je u padu, naglasio je načelnik Gerometta.

Zajednica već dugi niz godina aktivno djeluje na području Općine Vrsar. Načelnik je naglasio da to čine kroz organizaciju događaja, tečajeva, kulturnih manifestacija i drugih inicijativa, čime se kontinuirano trude oživjeti i njegovati talijansku tradiciju među svojim članovima i šire, čime obogaćuju kulturni i društveni pejzaž ovog područja.

Uz riječi zahvale na dosadašnjem trudu i zalaganju općinski načelnik pružio im je podršku u daljnjem radu, kako u ime Općine Vrsar tako i u ime Turističke zajednice Općine Vrsar, koji su i do sada aktivno podržavali rad Zajednice.

jaja uskrs zec zeko ilustracija vazan easter

TAR: Podjela uskrsnica umirovljenika. Donosimo raspored

policija mup šuma

Istra: U šumi pronađene ljudske kosti