in

ADVENT POREČ: Večeras, 29.12., koncert Matije Cveka, sutra izvlačenje Novogodišnje lutrije Društva invalida

Foto Advent Poreč 2022. / Manuel Paljuh

Advent Poreč ulazi u svoje samo finale, a prije samog dočeka Nove godine pripremio je bogat program za sve generacije, kao najbolju uvertiru u novogodišnji vikend. U četvrtak, 29. prosinca s početkom u 20 sati na scenu stupaju Matija Cvek i The Funkensteins.

Foto Advent Poreč
Foto Advent Poreč

Matija Cvek glazbenik je čija je prepoznatljivost jedna od najbrže rastućih na hrvatskoj glazbenoj sceni. Polovicom travnja prošle godine izdao je svoj debitantski album “Izbirljivo i slučajno” koji se već u prvom tjednu našao na broju jedan najprodavanijih albuma, popraćen izvrsnim recenzijama glazbenih kritičara. Nešto ranije, u 18 sati, na istoj lokaciji održat će se dječja predstava Božićne nevolje patuljka Pina u izvedbi IRTA-e.

Adventski paviljon će u petak, 30. prosinca će u 17 sati dočekati dječju predstavu Maca papučarica u izvedbi Birikine, dok će od 19 sati početi izvlačenje tradicionalne humanitarne Novogodišnje lutrije Društva invalida Poreč- Uz Djeda Mraza i druge pomagače, za dobru će atmosferu na izvlačenju biti zadužen Tu i tamo band.

Dodajmo da, uz organizirane programe na Adventu, posjetitelji mogu uživati i u gastronomskoj ponudi adventskih kućica i to po promotivnim cijenama, a tu je i uvijek otvoreno besplatno klizalište za sve, kao i Kučica Djeda Mraza te drugi photopointovi koji ovaj park u središtu starogradske jezgre doista čine posebnim.

Poreč će u 2023. sa čak četiri dočeka Nove godine – Dječjim dočekom od 11 sati na Trgu Matije Gupca uz Teatar Naranča u subotu, 31.12. Glavni doček tradicionalno će se održati na Trgu slobode uz legendarno Prljavo kazalište, dok će se paralelno u Parku Matije Gupca održati funky doček uz DJ Davida. Za sve one koji i dalje budu željni provoda, organizirana je i repriza dočeka, sada već tradicionalno, uz Night Express 1. siječnja.  

Uz Grad Poreč-Parenzo, partneri Adventa Poreč su TZ Grada Poreča, Plava Laguna i Valamar, a suorganizatori Pučko otvoreno učilište Poreč, Usluga Poreč, Odvodnja Poreč, Gradska knjižnica Poreč, Klub za mlade Poreč, Zavičajni muzej Poreštine, Centar za posjetitelje La mula de Parenzo, Sportska zajednica Grada Poreča, porečke udruge kao i sve škole i vrtići te brojni drugi.

Bogati program provjerite na http://www.adventporec.com ili na Facebook stranici: www.facebook.com/adventporec , priopćeno je iz Grada Poreča.

usluga poreč

POREČ: Usluga zatvara privremeno blagajne zbog nadogradnje informacijskog sustva

Ilustracija - Foto policijska uprava istarska

PRELAZAK NA EURO: Za one koji će koristiti Istarski ipsilon za vikend važna obavijest