in

AdvenTorre – Tarska božićna bajka uz predstavu „Gdje je nono Mraz?“

Foto Turistička zajednica Tar Vabriga

Općina i Turistička zajednica Tar-vabriga i ove godine pripremaju Adventorre – Tarsku božićnu bajku koja će se uz prigodni program održati 22. prosinca od 17 do 20.30 sati.

Svečano otvaranje „Tarske božićne bajke“  bit će u centru Tara, kod ureda TZ-a, uz žongliranje, hod na štulama, animaciju, ples i pjesmu za male i velike. Slijedi zabavni program djece iz vrtića „Morski konjić“ i „Paperino“ – Područni vrtić Tar te učenika OŠ Tar-Vabriga, te božićna interaktivna šetnja “Gdje je nono Mraz?”.

Jeste li se ikad zapitali što bi se dogodilo kad bi Djed Mraz nestao dan uoči Božića? Mališani će tog dana krenuti u pustolovnu potragu za djedicom na Badnjak uz soba Rudolfa i mudar Libar koji će povesti sve posjetitelje okićenim Tarom i uljepšati blagdanske dane.

Predviđen je i zabavni program uz animaciju i balone.

Božićna predstava za djecu održat će se u parkiću u centru Tara. Bit će to “Božićne nevolje patuljka Pina”.

Negdje u Istri, uz topli kamin istarske kuće, pripreme za podjelu poklona su u punom zamahu, jer djedu Mrazu s dalekog sjevera treba ponekad priskočiti u pomoć. Noću netko radi nered, a tko će im priskočiti u pomoć saznajte kroz ovu božićnu priču.

Cijeli AdvenTorre zamirisat će na fritule za koje će se pobrinuti  vrijedne volonterke iz Humanitarne udruge Valsanta a neće manjkati ni toplog gina, kuhanog vina i čajeva u ponudi kuće tradicijske gastronomije „DeguStazione“.

Foto Andi Bančić - Pučko otvoreno učilište Poreč izrada ukrasi

POREČ: Besplatna dječja radionica izrade ukrasa

Foto Gradska knjižnica Poreč

Filcanjem vune do blagdanskih rukotvorina u porečkoj knjižnici