in

ALA ŠU! Kaštelirci nedjelju iskoristili za pješačenje dolinom Mirne i zajedničko druženje

Mladi Za Sve, neprofitna udruga mladih, koja djeluje na području Općine Kaštelir – Labinci, organizator je pješačenja koje se pod nazivom „ Ala šu“ održalo u nedjelju, 5. rujna. Okupljanje i  početak pješačenja organizirano je na Vrbanovici, lijepom kaštelirskom izletištu na padinama iznad rijeke Mirne. Suorganizator ove hvalevrijedne i vrlo uspješne akcije je Općina Kaštelir-Labinci a broj sponzora i donatora ovaj su put iznenadili i same organizatore svojim vrijednim učešćem.

Stotinjak pristiglih sudionika oduševljeno je organizacijom i zanimljivom rutom pješačenja. Od  Vrbanovice, koja je idealna za takva okupljanja, vođeni dobrim poznavaocima ovog područja te praćeni  quadovima i vatrogascima, grupa je krenula put Mukle, mjesta gdje uzlijeću paraglideri te je tu nastala prva velika zajednička fotografija s impresivnom pozadinom.

Grupa pješaka, koju je svako toliko dočekala okrijepa, krenula je zatim put gradina. Naime, nekada davno (prema ispravi iz 983. godine ) postojalo je na obroncima uz rijeku Mirnu kamenito, utvrđeno naselje Nigrignanum, a ispod njega istoimena luka. Od svega toga je ostala samo hrpa kamenja koju već prekriva zaborav  i tu je nastala druga zajednička fotka za pamćenje na 164 metara  nadmorske visine. Od ostataka utvrde put se spuštao do doline Mirne, a zatim počinjao najzahtjevniji uspon od kilometar i pol za povratak na Vrbanovicu gdje je sudionike dočekao odličan fažol. Ukupno se pješačilo  10,46 km.

Uz vođenje brige o epidemiološkim uvjetima druženje je potrajalo do kasnih poslijepodnevnih sati.

Udruga Mladi za sve izuzetno je zadovoljna odazivom mještana i sudionika iz šire okolice. Uz članove udruge mladih u organizaciju ovog vrlo uspjelog događaja  uključili su se i volonteri  raznih profila kojima se udruga posebno zahvaljuje.

Zahvala ide svima jer su svi zaslužni za tako uspješan događaj koji će, nadamo se, postati tradicionalan.

Ester Diklić

Plan cijepljenja u Istri od 6. rujna u 7 gradova i jednoj općini – Prva na redu Fažana

Porečke kuglačice srebrne – Novi uspjeh za Natali Mesarić, Ninu Gašparini i Niku Štetić