in

Analiza: Načelnik Vižinade Marko Ferenac među najpopularnijima na Facebooku

Foto Načelnik.hr

Samo trećina načelnika koristi Facebook za komunikaciju sa svojim biračima. Među njima je načelnik Općine Vižinada Marko Ferenac koji se našao visoko na listi. Evo detalja.

analiza portala Načelnik.hr marko ferenac

Nakon što je specijalizirani portal Načelnik.hr istražio koliko se i s kojim uspjehom društvenim mrežama, konkretno Facebookom, služe gradonačelnici i župani, proteklih su dana istražili i kakva je situacija kad su u pitanju načelnici.

marko ferenac dan žena 2021
Marko Ferenac koristi prednosti društvenih mreža

Portal navodi da su se čudili kako čak trećina gradonačelnika još uvijek ignorira Facebook i ne koristi ga kao službeni kanal komuniciranja sa svojim građanima, a što onda reći na rezultat istraživanja koji kaže da od 428 načelnika službenu FB stranicu ima i aktivno koristi njih tek 116? Još 50-ak na FB-u komunicira preko svojih privatnih profila ili službenih stranica svojih stranaka, odnosno lista, no u ovom istraživanju analizirali su samo one koji imaju službene stranice. Ipak, ovdje moramo spomenuti Stipu Petrinu, načelnika Općine Primošten koji na privatnom profilu ima preko 8.000 pratitelja, a na stranici svoje Nezavisne liste i preko 9.000.

Za razliku od preko 300 načelnika koji još uvijek ne razumiju važnost i koristi izravne dvosmjerne komunikacije koju omogućava Facebook u svakodnevnom komuniciranju onoga što se radi, postiže ali i planira, ali i dobivanju izravnog feedbacka i povratnih informacija s terena, dio njih ove je osnove suvremenog komuniciranja odavno usvojio i vrlo dobro koristi Facebook za jačanje svoje baze i popularnosti.

Gledajući broj pratitelja per capita, najpopularniji su načelnici dviju općina iz Šibensko-kninske županije, Pirovac i Tribunj, koji obojica imaju i više nego dvostruko fanova nego što njihove općine imaju stanovnika. Ivan Gulam iz Pirovca u trenutku naše provjere je tako imao 2,41 fanova po stanovniku (4.653), a Marko Grubelić iz Tribunja 2,34 pratitelja po stanovniku (3,595 u apsolutnim brojkama).

Više pratitelja nego stanovnika u općini imaju još Marko Ferenac iz Općine Vižinada u Istri, Mirela Ahmetović iz Općine Omišalj u Primorsko-goranskoj županiji i Ksenija Krivec Jurak iz Općine Zagorska Sela u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Cijelu analizu pročitajte na linku https://nacelnik.hr/home-glavna-vijest/samo-trecina-nacelnika-koristi-facebook-za-komunikaciju-sa-svojim-biracima-evo-koji-su-najpopularniji/

istarski stožer civilne zaštite dino kozlevac

U subotu poveći broj novozaraženih u Istri

LA mula buduća zgrada na mjestu starog nogometnog igrališta

POREČ: Zbog gradnje La Mule privremena regulacija prometa