in

Antonella Sorgo Kozlović izabrana za Vinsku Damu hrvatske vinske scene

Foto Bookaleta - Davor Šišović

Antonella Sorgo Kozlović iz vinarije Kozlović u Momjanu izabrana je za Vinsku Damu hrvatske vinske scene za 2021. godinu, a za Vinskog Gospodina izabran je Ivan Sladić iz Plastova kraj Skradina. Ishod je to drugog izbora za Vinsku Damu i Vinskog Gospodina kojeg je 2020. godine pokrenula Udruga za kulturu stola G.E.T. (gastronomija, enologija, turizam), u želji da pobliže predstavi vinare i vinarke koji stoje iza sjajne ponude nekih od vrhunskih hrvatskih vina u čiji nastanak ulažu mnogo ljubavi i strasti. Na prvom izboru za Vinsku Damu i Vinskog Gospodina pobijedili su, podsjetimo, Karmela Tancabel iz vinarije Iločki podrumi te Klaudio Tomaz iz Motovuna. Kandidiranje i glasanje za Vinsku Damu i Vinskog Gospodina provodi se putem vinsko-gastronomskog portala G.E.T. Report, a nominirani su vinari i djelatnici vinarija prepoznati u javnosti, kojima je ocjenjivan osobni stil, karizma, način komunikacije s medijima i publikom (uključujući javne nastupe), osobni pristup prezentaciji i marketing na društvenim mrežama, piše DAvor Šišović za gastro blog Bookaleta.

Zanimljivo je da je od šest ovogodišnjih finalista čak četiri bilo iz Istre, među kojima i sve tri kandidatkinje za Vinsku Damu. Naposljetku su, uz pobjednike Antonellu Sorgo Kozlović i Ivana Sladića, drugo mjesto osvojili Izabela Vitasović iz vodnjanske vinarije Teraboto i Peter Poletti iz Markovca kod Višnjana, a treće Ana Peršurić Palčić iz vinarije Misal Peršurić te Franjo Kolarić iz Hrastja Plešivičkog.

Ovogodišnje proglašenje pobjednika održano je u novouređenoj kavani secesijskog hotela Imperial u Opatiji, gdje je pred vinarima, novinarima i uzvanicima kandidate predstavljao Tomislav Stiplošek iz udruge G.E.T, a za glazbene predahe i dobro raspoloženje brinuo se virtuoz na usnoj harmonici Tomislav Goluban. Svi su kandidati donijeli i svoja vina na kušanje uzvanicima ove svečanosti, uz ukusne zalogaje pršutane Buretić Bregi i sirane Latus.

Svim finalistima su pripale drvene skulpture u obliku Vinske Dame i Vinskog Gospodina, dizajn mlade umjetnice Tomislave Akrap, izrađene od slavonskog hrasta u bačvariji Srnec iz Nedelišća i paljene kao što se pali vinska bačva, a pobjednici su k tome osvojili i besplatno sudjelovanje na idućem Zadar Wine Festivalu te sponzorske poklon pakete.

Antonela Sorgo Kozlović i Karmela Tancabel
Ana Peršurić Palčić i Dalibor Buretić
Izabela Vitasović i Robert Herceg
Peter Poletti i Nedjeljka Krupljan

Cijeli članak pročitajte na blogu Bookaleta.com klikom na link https://bookaleta.com/antonella-sorgo-kozlovic-izabrana-za-vinsku-damu-hrvatske-vinske-scene/

Foto RK Poreč

Poreč izborio polufinale Kupa Hrvatske

maske maskice korona covid

U četvrtak u Istri malo novozaraženih i hospitaliziranih