in

BARBAN: Slavodobitnik 27. Trke za viticu Kristijan Kancelar. U nedjelju glavna utrka

Kristijan Kancelar - Foto Općina Barban

Usprkos kiši u subotu je na barbanskom Gradišću održana 27. Trka za viticu. Pobjedu ovogodišnje Trke za viticu izborio je Kristijan Kancelar s ukupno 9 bodova – 3 pogotka u sridu. 

Foto Općina Barban
Foto Općina Barban

Kancelar je ovogodišnju titulu slavodobitnika Trke za viticu osvojio na konju Ramzes čiji je ujedno i vlasnik, uz asistenciju kopljonoše Matea Zulijanija. Ovo je Kristijanu Kancelaru bio 24. nastup. Slavodobitniku Vitice pripala je nagrada sponzora tvrtke ABS d.o.o. u iznosu od 10.000 kuna, a predsjednik Društva Trka na prstenac Aldo Osip uručio odnosno „nataknuo“ je prsten (viticu) na koplje kao posebnu nagradu. Viticu je izradila Zlatarna David. Ovogodišnji Časni sud 27. Trke za viticu činili su njegovi članovi: predsjednik Mario Kožljan te članovi Bruno Kožljan i Marino Broskvar. Vođa pješaka s naoružanjem je Sandi Maurić, a nosači i podizači prstenca su Darko Kolić i Aldo Kožljan. Prilikom otvorenja i početka Trke za viticu, zastavu Trke nosio je vođa konjanika Milio Grabrović.

Moramo spomenuti i sve ovogodišnje konjanike, njihove kopljonoše te konje koji sudjeluju na ovogodišnjoj Trci – ukupno je 15 timova bilo danas na startu Vitice:  Gvido Babić, kopljonoša Matija Verbanac – konj  Kika, Petar Benčić, kopljonoša Erik Roža – konj Zen, Daniel Broskvar, kopljonoša Filip Pavlić – konj Suez, Bruno Celija, kopljonoša Luka Lupetina – konj Brendi, Milio Grabrović, kopljonoša Aldo Paus – konj Bleki, Andrej Kancelar, kopljonoša Dragan Popović –  konj Cezar, Kristijan Kancelar, kopljonoša Mateo Zulijan – konj Ramzes, Luka Kancelar, kopljonoša Filip Filipović – konj Furia Pipi, Antonio Osip, kopljonoša Jure Paus – konj Quarz, Stefano Osip, kopljonoša Nikola Milevoj – konj Fareesa, Maksimilijan Rojnić, kopljonoša Juraj Rudan – konj Haladar, Goran Špada, koljonoša Enco Špada – konj  Ulika, Silvio Učkar, kopljonoša Ivan Duras – konj Galjardo, Aleksa Vale, kopljonoša Petar Roce – konj Ranger i ovogodišnji debitant Erik Žagrić, kopljonoša Ervin Racan – konj Zvijezdan.

Foto Općina Barban
Foto Općina Barban

Jučer je održano i noćno gađanje glinenih golubova, također poznata tradicija i dodatni program uz barbansku Trku. Istarski lovci se tijekom noći natječu na obnovljenoj barbanskoj streljani u gađanju letećih meta, disciplina TRAP. 

Velik broj posjetitelja nakon trke okupio se na Placi gdje se održava prava istarska fešta u organizaciji Marka Londera koji je jučer donio Gustafe,  Šajetu i Elija Piska, a u nedjelju nastupaju Jole i The Night Express bend.

Program u Barbanu se nastavlja još u nedjelju s centralnim događajem – 47. Trkom na prstenac koja počinje u 17 sati na trkalištu Gradišće.  

Barban poziva posjetitelje da dođu na Gradišće i prate uživo ishod ovogodišnjeg natjecanja ili putem direktnog prijenosa na Drugom programu Hrvatske televizije s početkom u 17:15 sati. Trku možete pogledati i prateći livestreaming na službenoj facebook stranici Trke.

U petak navečer održan je turnir u briškuli te ovom prigodom donosimo rezultate natjecanja u kojem je sudjelovalo ukupno 36 parova. U finalu se izborilo 4 para te donosimo poredak u nastavku:  1) mjesto osvojili su Josip Rojnić i Ivica Družinec, 2) mjesto Mario Boljunčić i Darko Pačić, 3) mjesto Dean Radolović i Roberto Lupetina, a 4) mjesto zauzeli su Aldo Vale i Elvis Draguzet. Bilo je ovo prilika da se okupi veliko društvo i zaigra kao nekada. 

Trka na prstenac održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Republike.

Pratite Trku i na:

https://www.facebook.com/trkanaaprstenac/

http://trkanaprstenac.hr/

Foto Grad Poreč

Rast cijena u turizmu nastavit će se i u 2023. godini

Foto Tanja Kocijančić i Loris Peršurić Facebook

Severina u Poreču održala koncert za pamćenje pred tisućama ljudi