in

BARBAN: Svečanim podizanjem zastave otvorena 46. Trka na prstenac

je svečanim podizanjem zastave Trke na prstenac službeno otvorena 46. po redu tradicionalna manifestacija u Barbanu koja se održava ovog vikenda na barbanskom trkalištu – Gradišću. Centralno mjesto ovogodišnjeg programa zauzimaju Trka za viticu u subotu i Trka na prstenac u nedjelju. Obje trke počinju u 17 sati.

46. Trka na prstenac

Otvorenje 46. Trke održano je u drugačijim okolnostima, uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera. „Ponosan sam što vas večeras ipak mogu sve ovdje pozdraviti, usprkos novim okolnostima, tradicija se nastavlja i to je bitno! Da nastavimo tradiciju u duhu Trke i na čast svih sudionika, prijatelja Trke, te onima koji godinama daju podršku ovoj manifestaciji,“ istaknuo je predsjednik Društva Trka na prstenac Dalibor Paus.

46. Trka na prstenac

Sastavni dio svečanog otvorenja čini i čitanje imena ovogodišnjih 16 konjanika, i njihovih kopljonoša, koji sudjeluju u obje trke, a oni ove godine jesu: Milio Grabrović – vođa konjanika uz kopljonošu Alda Pausa, Guido Babić i kopljonoša Matija Verbanac, Luka Kancelar i kopljonoša Alen Grizila, Daniel Broskvar i kopljonoša Filip Pavlić, Bruno Kožljan i kopljonoša David Rojnić, Nandi Radola i kopljonoša David Biljuh, Diego Učkar i kopljonoša Leonard Draguzet, Bruno Celija i kopljonoša Luka Lupetina, Mauricio Učkar i Valter Precis, Goran Špada i Enzo Špada, Stefano Osip i kopljonoša Nikola Milevoj, Matteo Rojnić i kopljonoša Teo Verbanac, Andrej Kancelar i kopljonoša Dragan Popović, Petar Benčić i kopljonoša Erik Roža, Silvio Učkar i kopljonoša Alan Rojnić te Antonio Osip i kopljonoša Jure Paus.

Uslijedilo je otvorenje izložbe u Centru za posjetitelje pod nazivom „Susret s prošlošću“. U skupnoj izložbi predstavili su se Tarcizio Bastijanić sa zabilježenim trenucima u vremenu i Silvano Jelenić sa starim razglednicama i markama.

Zbog sigurnosnih mjera i ove godine ograničen je broj posjetitelja. Stoga je od iznimne važnosti suradnja s Hrvatskom radio televizijom koja omogućuje da će i ove godine Trku na prstenac u nedjelju prenositi Drugi program Hrvatske televizije. Trka  će se moći pratiti s početkom u 17.15 sati.

Pratite Trku na:

https://www.facebook.com/trkanaaprstenac/

http://trkanaprstenac.hr/

Ovu čokoladu nemojte konzumirati – Povlači se s tržišta

Vatrogasci cijele Poreštine gasili požar u Labincima