in

BIOISTRA Poreč poziva sugrađane na zajedničko uređenje EKO – OAZE na Grbinovici

Dan Planeta Zemlje danas se obilježava u više od 190 zemalja svijeta, a BIOISTRA Poreč, najmlađa podružnica Udruge za promicanje održivog razvoja i kvalitete života BIO ISTRA, to čini u svom stilu – radno. Poštujući ovogodišnju temu „Obnovimo našu Zemlju“ organizira novo radno – edukativno druženje u budućoj EKO – OAZI na Grbinovici kraj Poreča, koje će se održat u nedjelju, 2. svibnja, s početkom u 10 sati. Dobrodošli su svi zainteresirani, odrasli i djeca.

U planu je nastavak čišćenja terena, uređenje ekološke radionice na otvorenom i edukativne šumske učionice, izrada visokih gredica za ekološki uzgoj armatičnog bilja i formiranje zelenog pojasa ogradom od zasađenog ružmarina po kojemu će Poreč uskoro mirisati u sklopu projekta “EKOSFERA POREČ – Grad koji miriše, miriše na još”. Zemljište na kojemu niče EKO – OAZA  Grad Poreč je dodijelio udruzi BIO ISTRA na korištenje bez naknade.

– U edukativnom ćemo dijelu doznati niz zanimljivosti o bršljanu, najmlađe će animirati naš zeleni klaun, a očekujemo i predavanje šumskih pedagoginja iz Udruge za promicanje edukacije u prirodi “Drijade”. Riječi će biti i o projektima EKOSFERA i aktulnim dokumentarnim filmovima na temu ekologije, kako bismo razmjenom znanja i informacija postajali sve bolji u kreiranju održivosti prostora. Veselimo se svladavanju novih tehnika, edukaciji i zajedničkom radnom druženju, kazala je predsjednica BIOISTRA-e Poreč Ksenija Selimović.

Okupljanje je zakazano u 10 sati na parkiralištu ispred groblja na Žatiki, a predviđeno je poštivanje svih propisanih protuepidemiloških mjera. Sudionici će, tako, biti podijeljeni u grupe od pet osoba, a svima će biti na raspolaganju jednokratne rukavice, maske i voda za piće.Dovoljno je najaviti svoj dolazak e-mailom na adresu info@bioistra.hr ili aplikacijom Messenger, opremiti se radnom odjećom, čvršćim rukavicama, alatom i, po želji, sklopivim stolicama, najavila je koordinatorica podružnice Lilien Sinožić.

Priprema za radno druženje uz film “Kiss the Ground”

– Dok se pripremamo za radno druženje, predlažemo svima da pogledaju dokumentarni film “Kiss the Ground”, u obradi SUN & MOON GARDENA, kojemu zahvaljujemo na 24-satnoj besplatnoj projekciji. U filmu nas poznati glumac i aktivist Woody Harrelson uvodi u regenerativnu poljoprivredu, osmišljenu radi zaštite i oporavka tla oštećenog prevelikom eksploatacijom i korištenjem pesticida, s ciljem uzgajanja zdravijih biljaka i pozitivnog utjecaja na klimatske promjene Vjerujemo da će vas ova tema zaintrigirati i inspirirati, a dojmove ćemo razmijeniti i prilikom najavljenog radnog druženja, poručili su iz BIOISTRA-e Poreč.

Prijave na linku: https://sunmoongarden.org

Veliki dan za Istru i Pazin: Počela gradnja Doma za starije osobe

Bez vode 23. travnja dio Poreča