in

Bogat kolovoz u Novigradu uz Stars’n’Town: Dolaze Bruno Mars i Zucchero tribute bendovi, filmovi, radionice…

Blues Festival Novigrad - Foto TZ Novigrad - Veliki trg

Bogat i sadržajan program u Novigradu za sve generacije i različite ukuse održava se i u kolovozu. Program ljetnih tjednih događanja pod zvjezdanim nebom – Stars’n’Town, ide dalje i gotovo se svakoga dana nudi doživljaj za goste koji trenutno borave u Novigradu i obližnjim turističkim destinacijama.

Znamo koliko volite subotnje koncerte na trgu u sklopu ljetnog programa Piazza Grande Music Nights pa stoga najavu događanja za iduća dva tjedna kolovoza počinjemo s najavom 24k Magic Bruno Mars tribute banda koji će 12. kolovoza nastupati pod zvonikom, a tjedan dana nakon njih, 19. kolovoza, dovodimo vam Griff & Zucchero Celebration Band.  

Srijedom navečer, 9. i 16. kolovoza, uživajte u  Glazbi na svakom kutku i mediteranski glazbeni ugođaj u okviru kojega melodije uličnih glazbenika – od vokalnih skupina do manjih sastava različitih glazbenih izričaja – dopiru s različitih „kantuna“ starogradske jezgre od 20 do 22:30 sati. 

Petak, 11. kolovoza, rezerviran je za Live at Jazz Corner večer uz jazz i srodne žanrove u intimnom prolazu legendarnog Boška Petrovića, tik uz Mandrač. Ovu večer začinit će sastav Blues Brajders

A u petak 18. kolovoza vrijeme je za Movie nights u ljetnom kinu Centra za manifestacije i kulturu pod vedrim nebom će se gledati glazbeni hit film Bohemian Rhapsody od 21.15 sati.

Svake nedjelje vrijeme je za Kids’ Day! To znači da će 13. i 20. kolovoza privlačna mjesta starog grada biti pozornica za vrhunske street-art umjetnike – žonglere, performere, hodače na štulama, majstore uličnog teatra, klaunove i druge ulične čarobnjake, koji će svojim cirkuskim i drugim vještinama te duhovitošću i prisnošću koji krase „umjetnike ceste“  jednako fascinirati i začarati i djecu i odrasle. Kliknite na ime manifestacije kako biste saznali koji vas program očekuje!

A dok se tijekom tjedna šećete gradom, možete razgledati novu izložbu u Galeriji RigoLas damas de Kuberton. Svoja djela izlaže Marcelo Viguez, urugvajski umjetnik sa španjolskom adresom i iznimnim stilom stvaranja koji svoju prvu izložbu u Hrvatskoj predstavlja baš u našem gradu. 

Odmah do te galerije cijeloga mjeseca svoja djela izlažu novigradski amaterski slikari okupljeni u udrugu Atelier Agata

Još jedna prodajna izložba novigradskih kreativaca spretnih ruku svake večeri kolovoza održava se u prostoru Zajednice Talijana. Odaberite nešto za svoju dušu ili pronađite idealan poklon za dragu osobu!

I sami možete biti kreativni te naučiti nešto novo na radionicama za djecu i odrasle koje će održati članovi udruge RUKE za vrijeme dvodnevnog prodajnog sajma u Parku novigradskih ribara:

14/08

9:00 – 22:00 Prodajna izložba članova udruge

10:00 – 17:00 Radionice za djecu 

  • Izrada cvijeća i životinja od češera
  • Pletenje narukvica od recikliranog pamuka

18:00 – 20:00 Filcanje vune (radionica za odrasle i za odrasle s djecom) 

15/08

9:00 – 22:00 Prodajna izložba članova udruge

10:00 – 17:00 Radionice za djecu 

  • Izrada ribica i meduza od plastičnih boca

18:00 – 20:00 Pletenje nakita i figura od konca – osnove tehnike kačkanja

(radionica za odrasle i za odrasle s djecom)

Biciklijada povodom Fešte sv. Bernarda - Foto Arhiv TZ Funtana

FUNTANA: U sklopu fešte sv. Bernarda biciklijada uz veliku novost za djecu

policajka policija foto mup

Ljeto u Istri: U Umagu uhvaćena kradljivica, u Puli lopov